Блогърът Анжелина Бъчварова представя дебютната книга си „Писмо от Тамагочи“

Блогърът Анжелина Бъчварова представя дебютната си книга „Писмо от тамагочи“, която предлага хумористичен поглед на детството през 90-те години. Тя е позната на широката си аудитория като автор на „Блог до Баба“, който има нелеката, но много необходима кауза -  да запознава възрастните хора с новите технологии и социалните мрежи. Романът „Писмо от Тамагочи“ ще бъде официално представен на читателите на 10 април (понеделник) от 18:00 часа в бар "Сингълс", НДК, вход А4.

„Писмо от Тамагочи“ е роман за момиче, което израства в свят, изцяло задвижван от въображението – първо на родителите ѝ, а после нейното собствено. Читателите ще се насладят на историята на едно детство през 90-те, изпълнено с много приключения.

В книгата „Писмо от тамагочи“, която се издава и разпространява от издателство РИВА се разкрива един цветен свят, който приветства читателите да се посмеят, да си припомнят и да съпреживеят истории от 90-те години.

С чувство за хумор, присъщо на автори като Бранислав Нушич и Ярослав Хашек, Анжелина Бъчварова успява да предаде неповторимите трепети и неволи на детето, израснало в София в края на ХХ в. Тя умело пренася богатата си ерудиция в ума на малкото момиче, което още живее в нея, и с очарователна самоирония разглежда света му през детските очи.

Анжелина Бъчварова е автор на социалния проект „Блог до Баба“. Той дава обяснение на новите технологични термини кратко, сбито и с чувство за хумор. Проектът е провокация за разговор за различните ценности, които са се изменили по някакъв начин в следствие на технологичния прогрес. Анжелина е и доброволец в сдружение „Знание“, където обучава на компютърни умения възрастни хора.