Фотографът Иван Пастухов представя дебютната си книга „Извън рамките“

На 6 април (четвъртък) от 19:00 часа в литературен клуб „Перото“ – НДК, ще бъде представена официално дебютната книга на фотографа Иван Пастухов, която се издава и разпространява от издателство РИВА. По време на събитието гостите ще имат възможността да се насладят и на фотографии, които са били част от негова изложба в Париж.

Романът „Извън рамките“ ни потапя в увлекателни истории за търсене на истинските неща в живота. Читателите ще имат възможност да научат и да съпреживят невероятни мигове, случки и прозрения заедно с лирическия герой в различните части на света, които той е посетил. Книгата провокира да се вгледаме дълбоко в себе си, да се изгубим, за да се намерим, и да се замислим доколко живота ни е детерминиран или имаме свобода да го променяме.

„В този свят, който ни задушава отвсякъде и по различни начини, човек за да развива себе си и съзнанието си, е необходимо с единия крак да бъде извън рамките - да следва себе си, да вижда с дистанция и разширено съзнание, за да направи това, което е необходимо. За да търси себе си на човек му е необходима свобода. В лудата надпревара с времето, научих се да спирам и да усещам изплъзващото се настояще. Посетих много страни, в които съм снимал с опит да взема по нещичко от всяка, да запечатам моменти, които да бъдат автентични. Всичко това разчупва и изтрива егото, изостря чувствителността и се надявам читателите да го усетят в книгата“, споделя Иван Пастухов.

Иван Пастухов е роден през 1951 година в София. В продължение на 10 години той работи като инженер в Медицинска Академия, а от 1984 година живее в Париж, където се занимава с енология и търговия с известни френски винаПрез 1992 година той открива фотографията като изкуство, отговарящо на усета му за стойност на мига, както и на свободния му търсещ поглед към хората и света. Посетил е десетки страни, сред които Китай, Камбоджа, Египет, Гренландия, Индия, Израел, Япония, Киргизия, Узбекистан, Намибия, САЩ, Нова Зеландия, Пакистан, Перу, Виетнам и Йемен, където запечатва автентични кадри, представящи културата и духа на всяка държава.