Световноизвестният художник Нейтън Пайл ни потапя в „Чуден свят“

Любителите на илюстрирани книги и комикси в България вече могат да се докоснат до творчеството на световноизвестния художник Нейтън Пайл. Книгата му „Чуден свят“, която се разпространява от издателство РИВА, е част от придобилата популярност в цял свят поредица, която разказва за ежедневието и приключенията на извънземни, живеещи на нашата страна планета.

Поредицата завладя сърцата на деца и тийнейджъри от целия свят с уникалната си комбинация от хумор и творчество. Креативните илюстрации са допълнени от забавни текстове и остроумни коментари за лудориите на извънземните, потопени в ежедневието си.  Независимо дали пазаруват, пият чаша кафе, или просто се излежават в къщата, тези извънземни ще ви накарат да видите света в изцяло нова светлина.

„Нещото, с което се гордея, е това, че книгата ми е в списъка на бестселърите на New York Times. Това е постижение, което беше наполовина работа и наполовина късмет“, коментира в интервю Нейтън Пайл.

„Мисля, че голяма част от постиженията зависят от това просто да си на правилното място в точното време. Винаги казвам на хората, че трябва да работиш здраво и да си мил с всички. За мен това е рецептата на успеха“, споделя още авторът.

Нейтън Пайл стартира „Чуден свят“ като уеб комикс през февруари 2019 година. Креативното му начинание бързо печели голям брой последователи в социалната мрежа Instagram, които към момента са над 6 милиона. През същата година е публикувана и първата книга от поредицата, която е лидер в множество класации и е на първо място в списъка на бестселърите на New York Times и Publishers Weekly.

От скоро в Apple TV може да се гледа и сериал по книгите.