Книги
Учебна литература
За Учителя
Художествена литература

» Обратно

Лъжите на Локи Ламора

Лъжите на Локи Ламора

Автор: Скот Линч

ISBN: 978-954-320-153-2
Категория: Художествена литература
Корици: Меки, Формат: 14х21, Страници: 640, Тегло: 515 гр

Цена: 21.00 лв.

Гласували: 46

"Свежо, оригинално, завладяващо... разкошно реализирано". Джордж Р.Р. Мартин

"Високооктаново фентъзи. Този роман е страхотна авантюристична приказка" - Ричард Морган

"Огромно удоволствие, страшно весело забавление. Локи Ламора е един великолепен негодник, с целия шик и блясък на Ерол Флин в разцвета му, а сюжетните обрати те карат да се пристрастиш към четивото" - Хал Дънкан

"Скот Линч е илюзионист, фокусник, ужасно забавно жонглира с думите и крие ножове в ръкавите си и брадви в пояса" - Матю Уудринг Стоувър

"Страшно забавна и скандално изобретателна. Мрачна, сложна и абсолютно приковаваща " - Сара Аш.

"Яка, смешна и изобретателна. Ще се забавлявате, и още как!" - Кейт Елиът

Казват, че Трънът на Камор е непобедим фехтовач, изкусен крадец, призрак, който минава през стените. Половината град вярва, че той е легендарен защитник на слабите. Другата половина - че е глупава легенда. И никой не е съвсем прав. Слабичък младеж, който почти не знае как да борави с меча, Локи Ламора е прочутият Трън - за негова голяма досада. Той никак не е доволен от мълвата, която се носи около подвизите му - а те всъщност са най-сложни и завързани измами. Да, той наистина краде от богатите (че от кого другиго си струва да се краде?), но бедните не виждат и грош от откраднатото. Всички печалби са само за него и за дружната му банда крадци - Джентълмените Копелета. Своенравният и колоритен подземен свят на древния град Камор е единственият дом, който те някога са имали. Но сега смъртоносна мистерия витае из града и тайна война заплашва да разруши този подземен свят. Локи и приятелите му са забъркани в убийствена игра. И верността, и изобретателността им ще бъдат подложени на тежки изпитания, докато те се борят за живота си...


» Добави коментар

Издателство РИВА

20.08.2010

Скъпи читатели,

Най-сетне имаме удоволствието да ви съобщим, че втората книга от цикъла "Джентълмените копелета" на Скот Линч, озаглавена "Червени морета под червени небета" е под печат и ще излезе на 7 септември 2010г. Имахме много проблеми с издаването на книгата и затова се забавихме, за което молим да ни извините. Знаем с какво нетърпение, а може би и с негодувание я очаквате. Пожелаваме ви много приятни мигове с Локи Ламора и необятната фантазия на Скот Линч!

Шанара

25.05.2009

Искрено се надявам Комата да се справи със срока си до края на юли. Харесвам преводите й, а да се прекъсне поредицата ще е жалко. А да се загуби интерес от страна на читателя поради забавяне на втори том ще е още по-жалко. Дали издателите плануват и други фентъзи поредици?

Издателство РИВА

19.05.2009

За съжаление, не по-рано от края на м.юли. Поздрави РИВА

Драгомир 'Duffer' Дончев

15.05.2009

И все пак някъв ориентировъчен срок в който ще видим книгата? Благодаря!

Издателство РИВА

15.05.2009

Рива отдавна притежава правата за българския пазар на втората книга от поредицата за Джентълмените копелета - Червени морета под червени небето. Както уведомихме нашите читатели, тя е в процес на превод. За съжаление преводачката, Светлана Комогорова-Комата имаше проблеми, които наложиха значителното забавяне на книгата. Благодарим за интереса Ви. Поздрави

Издателство РИВА

Григор Петров

18.04.2009

Колко е това "не след дълго"?!?! Май, юни, юли... Преводачката същата ли ще е?

Издателство РИВА

09.03.2009

Подготвяме за издаване втората част на книгата с работно заглавие "Червени морета под червени небета". Книгата се превежда и не след дълго ще бъде предложена на Вашето внимание.

С най-сърдечни поздрави. РИВА

Савов

05.03.2009

Искам да запитам дали от издателство Рива имате намерение да издавате втория том на Локи Ламора? Поредицата е У НИ КАЛ НА и наистина си заслужава, надявам се добре да се е продала първата книга и да наближава издаването на втората. Няколко човека я очакваме с нетърпение.

Милена

21.03.2008

Моля, споделете впечатления, струва ли си да си я купя?

Григор

Книгата е много готина. Чувството за хумор е на ниво. Имам въпрос - кога ще се появи втората книга, и когато излязат останалите части на английски, ще се превеждат ли и те?

Драгомир "Duffer" Дончев

Изключителен стил. Наистина рядък екземпляр. Прочетох я на един дъх и нямам търпение да излезе следващата част!

Живко

Да, заслужава си - книгата е доста увлекателна, стилът е много приятен (поне в оригинал), има запомнящи се герои и добро чувство за хумор, а атмосферата ненатрапчиво заема от ренесансова Венеция. Доколкото чувам от хора, които са запознати повече от мен, преводът на български е добър, така че определено си заслужава.

 

Вашето име:
E-mail:
Вашето мнение:

Моля, въведете кода
Други книги от категория „Художествена литература“