Книги
Учебна литература
За Учителя
Художествена литература

» Обратно

2666

2666

Автор: Роберто Боланьо

ISBN: 978-954-320-436-6
Категория: Художествена литература
Корици: Меки, Формат: 14/21, Страници: 992

Цена: 39.90 лв.

Гласували: 0

Един от знаковите романи на епохата, безспорен шедьовър. „2666“ е гигантска човешка трагедия във времето и пространството, изтъкана от насилие и престъпления, безразличие и корупция, интелектуални търсения и разруха. Историята на разочарованието от света, превъплъщенията на неотменното, на човешкото. Боланьо не е мизантроп, нито циник. В „2666“ е дълбоко и безнадеждно разочарован.

Нищо в романа не обяснява заглавието „2666“. Самият автор отговаря, че този въпрос заслужава изключително дълги обяснения, които така и не дава. Критици и анализатори на творчеството му се опитват да предложат отговор на загадката. Дали се отнася за далечната 2666 година - произволно избрана дата в съзнанието на Боланьо за въображаема революция, която да сложи край на беззаконията на настоящето, или е пресечната точка, която обединява отделните части на романа в перспективата на апокалипсис и зверства, или на изкупление и освобождение, ад или рай? Предизвикателен текст пред читателя да търси свои отговори.

Романът печели множество литературни награди: Наградата на град Барселона (2004), наградата Саламбо (2005), Наградата за художествена литература на Американската асоциация на литературните критици (2009).

Превод от испански:

Катя Диманова
Мариана Китипова
Маня Костова

» Добави коментар

Зара

23.01.2015

Прощавайте, не е ли преводен романът? Ако да, кой го е превел (или това няма значение)??

 

Вашето име:
E-mail:
Вашето мнение:

Моля, въведете кода
Други книги от категория „Художествена литература“