Книги
Учебна литература
За Учителя
6. клас

» Обратно

Тетрадка по история и цивилизации за 6. клас

Тетрадка по история и цивилизации за 6. клас

Автор: Светла Петрова

ISBN: 978-619-225-046-1
Категория: 6. клас
Корици: Меки, Формат: 600х900/8, Страници: 28

Цена: 5.00 лв.

Гласували: 0

Тетрадка към учебника по история и цивилизации за 6. клас.

Тетрадката е разработена в допълнение към учебника по история и цивилизации за 6. клас. В нея са включени задачи, които Вие бихте могли да използвата при работата в клас, за да получите бърза обратна връзка дали учениците са разбрали един или друг елемент от преподаденото учебно съдържание, дали са усвоили конкретни исторически факти и понятия. Задачите са подходящи също и за самостоятелна работа на учениците в клас, или при тяхната самоподготовка. Тетрадката включва десет теми, като всяка тема обхваща съдържанието на няколко тематично свързани урочни единици. Темите се състоят от три рубрики:
Тестови задачи с избираем и свободен отговор. В тази рубрика са включени задачи за познаване на исторически факти, идеи и понятия; за осмисляне и обясняване на исторически събития и др. Ще откриете и задачи за работа с карта или изображение.
Исторически документи. Тази рубрика съдържа кратки откъси от писмени извори, както и въпроси и задачи към тях.
Историческа теза или изследователска задача за самостоятелна работа на
учениците.
Ние сме убедени, че обучението и оценяването по учебния предмет история и цивилизации трябва да се основава до голяма степен върху работата с исторически извори.
Поради това към всяка тема предлагаме по няколко откъса от различни документи, подходящи за оценяване на редица познавателни умения, сред които: намиране и подбор на конкретна информация от исторически извори; обясняване и анализ на историческите
събития в тяхното развитие, взаимовръзка и многоплановост; разбиране на историческия контекст, в който е създаден документът, и др.
Творческите задачи – историческа теза и изследователска задача – дават възможност
на учениците да развият умения за изследователска дейност, да проявят своята креативност и самостоятелно мислене.


» Добави коментар

Няма добавени коментари

 

Вашето име:
E-mail:
Вашето мнение:

Моля, въведете кода
Други книги от категория „6. клас“