Диана Петрова

catalog/authors/bigpath_592.jpg

Диана Петрова завършва магистратура по Творческо писане в СУ "Св. Климент Охридски". Избрана е за участие в созополските семинари, организирани от фондация "Елизабет Костова" през 2014 г., а през 2017 и 2018 година става жури в конкурса за средношколски творби "Петя Дубарова". През 2018 година тя е жури и в още един конкурс – този на фондация "Тебешир" – "Моят учител е супергерой". Диана печели награда "Бисерче вълшебно" с книгата си "Приказки за цялото семейство" и е номинирана в конкурса на корпорация "Развитие" с ръкописа си "Водната кула" през 2018 година.

В първата й книга "Мъдри приказки", която се превърна в бестселър, са събрани вълшебни истории за деца от 8–10 години. Книгата е последвана от "Двойната планета", която е финансирана от Министерството на културата и е с илюстрации от деца от Националния дворец на децата. Продължението на "Мъдри приказки" излиза под заглавието "Приказки за цялото семейство" и й печели Лъжицата от наградите на "Бисерче вълшебно" за 2018 година.

Романите за възрастни на Диана Петрова са четири. "Ана" излиза като първи роман на автор жена в поредица "Гравитация", последван от "Синестезия", а третият й роман "Лилит" печели подкрепата на имена като Любен Дилов, Владимир Зарев, Ани Илков и понастоящем се изучава в СУ "Св.Климент Охридски". Четвъртият й роман под заглавие "Деветте кръга" е първият й опит в любовната литература.

Диана Петрова е автор на ревюта на книги и автор към инициативата "Писател назаем". Тя е чест гост в училища по цялата страна – във Враца, Пловдив, Пазарджик, Разград, Троян, Плевен, Русе, Стара Загора, София, където разиграва приказни игри, разговаря с ученици от всякакви възрастови групи за писането и четенето.

Водната кула
-30%

Диана Петрова

Водната кула

10.50 лв.

15.00 лв.

Без данък: 10.50 лв.

Предприемачи от Израел откриват своя софтуерна компания в България. За да оправдаят инвестицията, българските програмисти имат трудна задача. Трябва да разработят продукт, който да подлъгва служителите със забавните си модули, така че те да прекарват повече време в мрежата и неусетно да вършат повече работа. Такова при..