Драматургия

Драматургия

Показани 1 от 12 | 23 (2 Страници)

Антон Павлович Чехов

Чехов. Пиеси

16.00 лв.

Без данък: 16.00 лв.

Съдържа пиесите „Чайка" – превод на Димитър Подвързачов, „Вуйчо Ваньо", „Три сестри" и „Вишнева градина" – превод на Атанас Далчев...

Петер Хандке

Блус под земята ...

10.00 лв.

Без данък: 10.00 лв.

Петер Хандке е един от най-интересните съвременни австрийски писатели, автор на над десет романа, на повече от петнайсет драми, на разкази и новели, на множество преводи, на многобройни есеистични текстове и литературна критика, Автор на филмови сценарии, които режисира сам или работи заедно с Вим В..

Елфриде Йелинек

Встрани

10.00 лв.

Без данък: 10.00 лв.

Елфриде Йелинек е една от най-интересните съвременни австрийски писателки, авторка на десет романа, на повече от петнайсет драми, на филмови сценарии, оперни и балетни либрета, литературна критика, многобройни есеистични текстове, преводи, музикални композиции. Носителка е на над двайсет литературни..

Йодьон фон Хорват

Вяра, любов, надежда

20.00 лв.

Без данък: 20.00 лв.

ДЕСЕТ ПИЕСИ Смъртта на един поет   Новината, че Йодьон фон Хорват е бил убит В Париж от някакво дърво, прозвуча В началото толкова мрачно шокиращо, абсурдно и невероятно, че 6еше трудно да бъде възприета като вярна. Откога дърветата по Шанз-Елизе падат и разбиват главите на минаващите край тях по..

Елфриде Йелинек

Драми

7.00 лв.

Без данък: 7.00 лв.

Елфриде Йелинек е една от най-интересните съвременни австрийски писателки, авторка на десет романа, на повече от петнайсет драми, на филмови сценарий, оперни и балетни либрета, литературна критика, многобройни есеистични текстове, преводи, музикални композиции. Носителка е на над двайсет литературни..

Райнер Мария Рилке

Драми. Райнер Ма...

10.00 лв.

Без данък: 10.00 лв.

Райнер Мария Рилке (1875-1926) е един от най-големите поети в немскоезичната литература. Автор е и на разкази, на един роман и на много текстове за изкуството и културата. Превеждал е поезия и проза преди всичко от френски. Неговата кореспонденция обхваща важна част от литературното му творчество. В..

Бертолд Брехт

Едноактни пиеси ...

19.00 лв.

Без данък: 19.00 лв.

Бертолт Брехт е роден през 1898 г. в Аугсбург и умира през 1956 г. в Берлин. През войната е бил емигрант в Дания, Швеция, Финландия, САЩ и Швейцария. Създател е на театър "Берлинер ансамбъл". Автор на много пиеси, сред които са "Опера за три гроша", "Животът на Галилей", "Добрият човек от Сечуан", "..

Петер Хандке

Игра на въпроси

14.00 лв.

Без данък: 14.00 лв.

Петер Хандке е един от най-интересните съвременни австрийски писатели, автор на над десет романа, на повече от петнайсет драми, на разкази и новели, на множество преводи, на многобройни есеистични текстове и литературна критика. Автор на филмови сценарии, които режисира сам или работи заедно с Вим В..

Фридрих Дюренмат

Избрани пиеси

16.00 лв.

Без данък: 16.00 лв.

В КНИГАТА СА ВКЛЮЧЕНИ ПИЕСИТЕ: Ромул ВеликиПосещението на старата дамаФизициМетеор..

Артур Шницлер

Комедия на прелъ...

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

Артур Шницлер (1862-1931) е сред най-популярните представители на виенския модернизъм в България. Известен е и като белетрист, и като драматург. Част от  огромното му драматургично творчество е било добре познато у нас в началото на ХХ век, но днес името му се свързва преди всичко с диалозите о..

Елфриде Йелинек

Нови драми

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

Елфриде Йелинек е една от най-интересните съвременни австрийски писателки, авторка на десет романа, на повече от дайсет драми, на филмови сценарий, оперни и балетни либрета, литературна критика, многобройни есеистични текстове, преводи, музикални композиции. Носителка е на над двайсет литературни и ..

Феликс Митерер

Няма място за идиоти

10.00 лв.

Без данък: 10.00 лв.

Феликс Митерер се числи към най-успешните австрийски драматурзи и сценаристи. Роден е през 1948 г. в Тирол. От 1977 г. е писател на свободна практика. Автор е на повече от 20 пиеси и на повече от 20 сценария за телевизионни филми и сериали. Участва и като актьор в някои от постановките на пиесите му..

Показани 1 от 12 | 23 (2 Страници)