Деца на свободно отглеждане

19.90 лв.

Какво отличава съвременните родители от поколението на техните родители?  Тревожността.  

Ако повечето от съвременните родители са ходели пеша на училище, играели са в парка или на площадката с другите деца, шляели са се с приятели след края на часовете, днес те отказват да дадат такава свобода на децата си. Те са водени, естествено, от любов и загриженост. Но как се отразява отглеждането в кафез върху децата и върху тяхното емоционално и психическо израстване? 

Ленор Скенази дръзва да позволи на деветгодишния си син да пътува сам в метрото до дома си и на другия ден печели приза „Най-лоша майка на Америка“, макар че детето ѝ се е прибрало живо и здраво. И доволно, че се е справило само. 

Тя се превръща в основоположник да движението „Деца на свободно отглеждане“, което добива много голяма популярност в САЩ и по целия свят, благодарение на сайта и книгата.  

В първата част на книгата авторката формулира 14 заповеди, чието спазване ще ви помогне да станете по-спокойни родители и хора: 

Първа заповед: Знай кога да се притеснявашма и безпочвени притеснения, нали?) 

Втора заповед: Спри новините (Всяка емисия започва винаги с лошите вести.) 

Трета заповед: Избягвай експерти (Често съветите им са доста противоречиви и неекспертни.) 

И така до Четиринайсетата заповед. 

И най-важното послание: Опознайте добре децата си и им имайте доверие. Те все пак са създадени за този свят и ще оцелеят в него. 

Отзиви

една отчаяна майка 05/04/2024

Много полезно четиво!!

Петромила А. 05/04/2024

Много полезна книга!

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha