Иван Илчев, Георги Гунев

catalog/authors/big_182.jpg

Проф. Иван Илчев е роден на 25 юни 1953 г. в София. Завършва столичната английска гимназия и история в СУ „Св. Климент Охридски“. Бил е асистент в Историческия факултет на СУ (1978 г.), кандидат на историческите науки (1981 г.), доцент (1990 г.). През 1993 г. става доктор на историческите науки, а през 1995 г. - професор по нова и най-нова история на балканските народи. Също така е декан на Историческия факултет на Алма матер от 2003-та до 2007 г. В момента е втори мандат ректор на най-уважаваното българско висше училище. Проф. Илчев е автор на многобройни статии, монографии, книги.


Георги Гунев е завършил история в СУ „Св. Климент Охридски”. Бил е аспирант в института за международни отношения в Москва. 13 години е преподавател в Софийския университет. От 1988 г. живее в САЩ. В момента преподава съвременна история и международни отношения в три колежа в Южна Калифорния.
Автор е на книгите „Към брега на свободата” (посветена на Никола Петков), „Границата”, “Fighting Evil with the Help of Satan. President Roosevelt and Joseph Stalin 1941-1945” и „The Dark Side of the Crescent Moon”., която излиза в България под заглавието „Тъмната страна на полумесеца”.

Уинстън Чърчил и Балканите
-20%

Иван Илчев, Георги Гунев

Уинстън Чърчил и Балканите

8.00 лв.

10.00 лв.

Без данък: 8.00 лв.

Провалът на балканската политика, предлагана от Чърчил в годините на Първата световна война, горчивото му съзнание, че ръцете му са били често вързани и без да е съумявал да прокарва вижданията си, е бил упрекван за неосъществимостта им, обагрят и действията му през Втората световна война. Нужно е да подчертаем, че про..