Тагове: Венцислав Божинов, български автори, литературна награда

Белези

15.00 лв.
  • Автор: Венцислав Божинов
  • ISBN: 978-954-320-685-8
  • Корици: меки
  • Страници: 192
  • Формат: 13x20
  • Дата на Издаване: 05-12-2019

Да изгубиш любовта, наранява.

Да изгубиш смисъла, наранява.

Да изгубиш себе си, наранява.

Животът винаги (или поне понякога) дава втори шанс – да намериш любовта, смисъла и себе си;
да се родиш повторно.
Но остават белезите.
Героят на романа „Белези“ преминава през тежко изпитание. Губи всичко – любима, работа, смисъл на живота, а раните стават все по-дълбоки и непоносими.
Достигайки до почти пълно самоунищожение, той неочаквано получава възможност за ново начало – получава утробата, в която да се пресъздаде и от която да се роди отново.
Животът на Мъжа е неотменно свързан с Жената – тя е любовта, смисълът, истината, сътворението. Загубата ѝ оставя непоносима болка.
Срещата с Жената – реалната и митичната – е Спасението. Любовта към жената, изгубила белезите на женствеността си, показва истинската същност на това чувство – обичаш не физическото тяло, обичаш Човека и страданието му.
Но дори когато си получил шанса да се спасиш и да продължиш напред – белезите остават. За да ти напомнят за страданието и за цената на щастието.


Романът „Белези“ е третата поред книга на Венцислав Божинов след сборниците с разкази „Пеперуди в рогата“ (2011) и „С аромат на тютюн“ (2017).

Книгата е номинирана за Европейската литературна награда за роман „Димитър Димов“ за 2020 г.

https://dariknews.bg/regioni/varna/petima-finalisti-shte-se-systezavat-za-evropejskata-literaturna-nagrada-dimityr-dimov-2221221


Отзиви

Ивана Тодорова 17/11/2020

Книгата е невероятна! Разказва за дълбоката човешка болка, за пренаредените приоритети, за преоткриването на себе си и на другия, за потуленото щастие, което къкри надълбоко във всеки от нас и чака да бъде разпалено. Езикът е ясен и въздействащ, авторът говори без недомлъвки, но и без да налага мнението си на читателя. Препоръчвам това четиво на всекиго!

Романът е финалист за европейска литературна награда „Димитър Димов“.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha