История

Показани 1 от 12 | 158 (14 Страници)

Дейвид Стивънсън

1914-1918 Истори...

33.00 лв.

Без данък: 33.00 лв.

Утвърденият английски историк проф. Дейвид Стивънсън, посветил се на изучаване на отношенията между европейските държави през XIX и XX век, предлага забележително по своя обхват и дълбочина изследване на Първата световна война. Със силата на фактите, на документите и на проницателния анализ той опис..

Юрий Дачев

2 Десетилетия и ...

20.00 лв.

Без данък: 20.00 лв.

Двадесет години от живота на един от най-обичаните и успешни български театри: Малък градски театър (зад канала). Слепени от вестникарски изрезки, театрални програми, черно-бели и цветни снимки и "лични" междуредия. Да влезем в историята като в театър" - предлага авторът. Ст..

Бартоломе Бенасар, Жан Жакар

XVI век

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

Подготвен от силния кипеж на изтичащото ХV столетие и оплоден от пътешествията на изследователи, които свързват стария западен свят с други цивилизации, ХVІ век се очертава като период, богат на събития, конфликти, промени и политическо, икономическо, философско и творческо обновление. С него се раж..

Джон Грейнджър

Александър Велик...

14.00 лв.

Без данък: 14.00 лв.

Специалист по военна история, авторът изследва една от най-популярните исторически личности – Александър Велики, но... в нова светлина. Изключителен военен гений, Александър разширява границите на империята си до необозрими предели. Но не може да я управлява и опази. Неспособността му да делегира ..

Робер Калве

Американците. Ис...

13.50 лв.

Без данък: 13.50 лв.

Макар официалното съществуване на Съединените щати да се измерва с малко повече от две столетия, американците не са народ без история, както понякога произволно се твърди. Особено ако обърнем взор към индианските култури, процъфтявали преди 1492 година и дълго време устоявали на европейското нашеств..

Владимир Маканин

АСАН

25.00 лв.

Без данък: 25.00 лв.

"Асан" е роман за войната в Чечня. Но не за тази, за която разказват медиите. Авторът подтиква читателя към собствени разсъждения за закономерностите на битието, за същността и проявленията на човешката природа. Войната и човешката душа в романа са неразривно свързани. С вещината и емоцията на талан..

Миша Глени

Балканите 1804-1999

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

Изявен журналист, кореспондент на Би Би Си за Централна Европа в началото на 90-те, Миша Глени е сред най-добрите познавачи и тълкуватели на процесите в Балканския регион от близкото и по-далечно минало. Книгата му Разпадането на Югославия (1992) предизвиква изключителен интерес и е издадена в редиц..

Андрю Барух Вахтел

Балканите в свет...

12.00 лв.

Без данък: 12.00 лв.

В историческата и литературната представа Балканите обикновено се открояват като застрашителен район, раздиран от етническа и верска омраза, винаги готов да избухне в яростен конфликт. Изтъкнатият учен проф. Андрю Барух Вахтел предлага друга гледна точка, позитивна и далеч по-полезна за разбирането ..

Кирил Шопов

Бразилия

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

От Кастело Бранко до Дилма Русев Външна политика и вътрешен напредък Книгата представя развитието на Бразилия като изгряваща световна сила и вероятен следващ постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Авторът проследява външната политика на страната от периода на военния режим до управлението н..

Петко Ганчев, Димитрий Димитров

Бъдещето на Европа

0.00 лв.

Без данък: 0.00 лв.

Задавала тон в технологическото, икономическото, социалното и духовно-културното развитие на човечеството в продължение на няколко века (XV-XX век), през последните десетилетия, с нарастващ темп след Втората световна война, днес Европа отново е активен субект на историческото действие, който носи в ..

Клаудио Рендина

Ватиканът

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

Какво всъщност представлява Ватиканът, как е устроен и управляван, как е възникнал и какви пътища е следвало развитието му през столетията? Какво се крие зад стените му и кой е дърпал, в хода на годините, конците на значителното политическо могъщество, подчинявало крале и императори? Докъде се прост..

Хари Сагс

Величието на Вавилон

20.00 лв.

Без данък: 20.00 лв.

Корените на много цивилизации водят началото си от древния Вавилон. Големият му принос за човешкия напредък е покрит със забрава повече от 2000 години. Но красотите и злополучията на Вавилон живеят в традициите, предадени чрез Библията и книгите на класическите автори. Изследвана старателно, внушите..

Показани 1 от 12 | 158 (14 Страници)