Художествена литература

Показани 1 от 12 | 167 (14 Страници)

Роберто Боланьо

2666

39.90 лв.

Без данък: 39.90 лв.

Един от знаковите романи на епохата, безспорен шедьовър. „2666“ е гигантска човешка трагедия във времето и пространството, изтъкана от насилие и престъпления, безразличие и корупция, интелектуални търсения и разруха. Историята на разочарованието от света, превъплъщенията на неотменното, на човешкото..

Робърт Фин

Адепт

12.00 лв.

Без данък: 12.00 лв.

Неприятностите на застрахователния агент Дейвид Браун започват, след като е повикан да разследва един извънредно жесток взлом, при който двама от извършителите са брутално убити. Кой е убиецът? И как изобщо е успял да се измъкне? Сцената на местопрестъплението поражда твърде заплетени въпроси. Среща..

Анри Троая

Альоша

6.00 лв.

Без данък: 6.00 лв.

1924 година. Съветска Русия е в траур - Вожда на пролетариата умря. За руските емигранти, бягащи от болшевиките и червения терор във Франция, смъртта на Ленин се превръща в радостно събитие. Сред разорените и преследвани благородници, бивши фабриканти и предприемачи проблясва надеждата да си върнат ..

Димитър Динев

Ангелски езици

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

... Димитър Динев е композирал една комична и тъжна семейна сага за властта на политиката и тиранията на властниците... Със своя трагическо-магически реализъм, великолепно написан, Ангелски езици e роман за дългите зимни вечери... ДИ ЦАЙТ ... Потопиш ли се веднъж в света на Димитър Динев, не ти с..

Уилям Бойд

Армадийо

8.60 лв.

Без данък: 8.60 лв.

Белетрист, драматург, сценарист и публицист, Уилям Бойд (роден в 1952 г.) е сред най-известните представители на по-младото литературно поколение във Великобритания. Автор на 6 романа, 2 сбирки с кратки разкази, редица филмови адаптации (по творби на Ивлин Уо, Марио Варгас Льоса), многократно удосто..

Анри Троая

Балерината от Са...

6.50 лв.

Без данък: 6.50 лв.

Това е своеобразен дневник на балерината Людмила Арбатова (персонаж, плод по-скоро на авторовото въображение), възпитаничка и предана следовница на легендарния Мариус Петипа, безумно влюбена в балета. В живия, емоционален разказ, редом с Петипа, присъстват и Анна Павлова, Сергей Дягилев с неговия бл..

Борис Христов

Бащата на яйцето

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

Написан преди три десетилетия, романът Бащата на яйцето е посрещнат от читателите с множество тълкувания: „Роман с разтърсващи болезнени видения.“ „Модерна приказка, митологична притча или нов вид фантастика?“ „Произведение, отвъд жанровете, което стъписва с размаха на въображението…“ „Търсения,..

Иво Беров

Без невинни. Рев...

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

Иво Беров си създаде широка популярност като публицист през годините основно поради две причини - оригиналният стил и неговата морална чистоплътност. И докато първото бе неговият божи шанс (талант) за второто, тоест за своя политически идеализъм, той трябваше да плаща скъпо и прескъпо в развратните ..

Венцислав Божинов

Белези

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

Да изгубиш любовта, наранява. Да изгубиш смисъла, наранява. Да изгубиш себе си, наранява. Животът винаги (или поне понякога) дава втори шанс – да намериш любовта, смисъла и себе си;да се родиш повторно.Но остават белезите.Героят на романа „Белези“ преминава през тежко изпитание. Губи всичко – люб..

Лятифе Текин

Берджи Кристин п...

12.00 лв.

Без данък: 12.00 лв.

"Незабравимо! Тя пише проза, каквато никога преди не е била създавана." Тези думи принадлежат на английския писател, критик и изкуствовед, носител на "Букър", Джон Бъргър.Лятифе Текин (род. през 1957 г.) е сред най-изявените творци в съвременната турска литература. Книгите й са преведени на повече о..

Тоби Лит

Битниците

13.00 лв.

Без данък: 13.00 лв.

ИСТОРИЯТА НА ЕДНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ, НА ЕДНА ЛЮБОВ НА ПЪТ Намирах се пред врата на втория етаж на странна къща. На малък порцеланов ромб, обрамчен по краищата с люляци, пишеше: "Стаята на Нийл". Чувах купона долу - купон, на който изобщо не трябваше да идвам; вече се чудех как да избягам. Клер, тогавашнат..

Шарл Бодлер

Бодлер. Сърцето ...

14.00 лв.

Без данък: 14.00 лв.

Случаят Бодлер може да бъде квалифициран като "граничен". Неговата болезнена чувствителност и пламенно въображение хиперболизират всичко: всяка емоция, всяко преживяване са доведени до своя предел. Поради това, след като сме преодолели първоначалния шок от необичайния израз, всеки от нас би могъл да..

Показани 1 от 12 | 167 (14 Страници)