Обществени науки

Показани 1 от 12 | 72 (6 Страници)

Център за академични изследвания

(НЕ)Станалото пр...

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

Вечно нестаналото правово общество в България като един от най-острите и актуални проблеми на българския „преход” е темата, която фокусира вниманието на авторите на сборника „(Не)станалото правово общество в България”, издание на Центъра за академични изследвания. Амбицията на изследването е да прео..

Клайв Левиев-Сойър

Bulgaria: Politi...

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

Bulgaria: Politics and Protests in the 21st Century („България: политика и протести през 21 век“) е базирана на наблюденията на Клайв Левиев-Сойър върху българската политическа сцена през неговата кариера в България, първо като главен редактор на англоезичен седмичник, а от 2012 г. като издател и гл..

Андрей Волос

Азбучник. Книга ...

10.00 лв.

Без данък: 10.00 лв.

Азбучник, номиниран за най-авторитетното руско литературно отличие "Большая книга", представлява своеобразна енциклопедия на човешкия живот, която Волос е създал, без да разкрасява случки и лица, най-малко - самия себе си. Разкази, етюди, майсторски рисунки на човешки поведения, анекдотични истории,..

Диана Мишкова

Балканският XIX-...

10.00 лв.

Без данък: 10.00 лв.

Поредицата публикации "Изследователски форуми" на Центъра за академични изследвания (Centre for Advanced Study), София, представя резултати от научни дискусии по ключови за съвременните хуманитарни и социални науки проблеми и тематики. Настоящият сборник съдържа изследвания, разисквани в т.нар. "Ист..

Дейвид Мамет

Бамби срещу Годзила

10.00 лв.

Без данък: 10.00 лв.

Прочутият американски сценарист и драматург Дейвид Мамет (роден през 1947 г.), носител на престижната награда "Пулицър" - кинематографист, който винаги е работил по свои собствени правила, - предлага освежаващо трезв поглед към същността на Холивуд. Кой наистина чете сценариите във филмовите студии?..

Нася Кралевска

Без заглавие. Ру...

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

„Без заглавие. Рушители и строители на България“ от Нася Кралевска вече беше заслужено сравнена с най-високата мемоарна вълна в българската словесност - редом до „Записките по българските въстания“ на Захари Стоянов и „Строителите на съвременна България“ на Симеон Радев… Всъщност това, което се случ..

Евгения Вебер

Бизнес компас за...

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

БИЗНЕС КОМПАС ЗА ГЕРМАНИЯ Как да работим с немски партньори и колеги Българите приемат позитивно немския стил на работа. Ценят високо качества като: ефикасност, точност, надеждност и дисциплинираност. Но често в бизнес комуникацията с немци се случват недоразумения поради непознаване на някои к..

Нася Кралевска

България под ком...

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

Нася Кралевска е филолог и журналист. Автор на книгите "Без заглавие. Рушители на България (2001, 2003, 2006 г.) Споделено детство (2009 г.), Без заглавие. Комунизмът в битка с демокрацията (2011 г.)..

Нася Кралевска

България под ком...

16.00 лв.

Без данък: 16.00 лв.

Нася Кралевска е филолог и журналист. Автор на книгите:"Без заглавие. Рушители на България" (2001, 2003, 2006 г.), "Споделено детство" (2009 г.), "Без заглавие. Комунизмът в битка с демокрацията" (2011 г.)...

Михаил Груев

Българският кому...

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

Настоящият сборник представя материалите от кръглата маса на Българският комунизъм – две десетилетия по-късно, посветена на състоянието на проучванията и обществената рефлексия върху комунистическия режим в България след неговия разпад.Изданието съдържа както исторически, така и антропологически..

Цветанка Атанасова

Българският моде...

20.00 лв.

Без данък: 20.00 лв.

Книгата е панорамно изследване на българския литературен модернизъм, основано на богат материал, част от който е стоял извън литературоведското полезрение, премълчаван е или е превратно интерпретиран. В европейски контекст са характеризирани списанията „Мисъл“, „Везни“ и „Хиперион“ и кръговете около..

Иван Тодоров Иванов

Българското воен...

16.00 лв.

Без данък: 16.00 лв.

Пред нас е един рядък труд, писан през 80-те години на миналия век на базата на оригинални архивни документи от Архива на Министерството на вътрешните работи. Авторът използва също така спомени на военни дейци от периода, останали живи след 1944 г., както и наличната по това време българска и чужда ..

Показани 1 от 12 | 72 (6 Страници)