Детски книги

Детски книги

Показани 1 от 12 | 31 (3 Страници)

Ангелина Жекова

Букварко

4.00 лв.

Без данък: 4.00 лв.

С веселите си стихотворения "Букварко" ще запознае детето с азбуката и ще събуди интереса му към четенето. Книжката е чудесна за занимания както вкъщи, така и в училище...

Брюно Дюмезил

Варварите - диал...

7.00 лв.

Без данък: 7.00 лв.

В периода между края на Античността и началото на Средновековието в Европа се появяват племена с чудати наименования - остготи, вестготи, вандали, франки... Сриват Римската империя и създават самостоятелни държави. Епопеята на варварите не се изчерпва с насилието на страховити воини с дълги разрошен..

Ангелина Жекова

Врабчови песни

3.00 лв.

Без данък: 3.00 лв.

Поезия за деца от любимата на поколения Ангелина Жекова...

Жан-Луи Брюно

Галите - диалог ...

7.50 лв.

Без данък: 7.50 лв.

Наричали са ги свадливи, самохвалковци и недисциплинирани, ала и смели, поривисти и щедри... Още от древността галите будят очарование и въпроси. Кои са били мъжете, биещи се дивашки и полуголи? Народът, превзел Рим, доста преди Цезар да завладее страната им? Имало ли е човешки жертвоприношения? Отл..

Полин Шмит Пантел

Гръцките богове ...

7.00 лв.

Без данък: 7.00 лв.

Французойката Полин Шмит Пантел, университетска преподавателка по гръцка история, публикувала множество произведения, посветени на елинската епоха, предлага живописно пътешествие в селенията на Олимп. Раждането на боговете, функциите им, ритуалите, с които хората ги славят и почитат, пъстрите празне..

Паскал Пик

Диалог за Дарвин...

7.50 лв.

Без данък: 7.50 лв.

Без еволюцията нас нямаше да ни има. Но ако не я разбираме или я отричаме, ще бъдат застрашени и идните поколения. Историята на живота не може да се интерпретира единствено чрез емблематичните фосили на динозаври и мамути, превърнали се в атрактивни герои на много филми. Антропологът Паскал Пик подн..

Жак Льо Гоф

Европа: да се за...

6.50 лв.

Без данък: 6.50 лв.

Европа - древна и модерна, с име на митична принцеса, която Зевс, преобразен като бик, отвлякъл на остров Крит Eвропа - родила безчет мислители, учени и творци, натрупала безценно материално и духовно наследство Европа - люлка на големи открития, дълговечни традиции и богата цивилизация Европа - раз..

Паскал Вернюс

Египетските бого...

7.00 лв.

Без данък: 7.00 лв.

Столетия след като е престанала да съществува, религията на Древен Египет продължава да привлича, да пленява и да смайва със своето богатство и загадъчност. Защо митологичните предания за сътворението, за божества като Ре, Осирис, Исида, Хор, Сетх, Амун, Йот са преодолели препятствието на времето и ..

Лозинка Йорданова

Изворът да не пр...

3.00 лв.

Без данък: 3.00 лв.

3латошитата есен е отстъпила своята власт на бялата зима. Ето го и първия сняг. Зима е! Тя идва с ледената приказка на северняка, натрупал преспи до пояс. Слязъл от далечния север, развихрил коси от ледени висулки, той задъхано свири в комините и прави нощите още по-загадъчни, още по-примамващи. Топ..

Албена Янкова

Имало едно време

0.00 лв.

Без данък: 0.00 лв.

"Имало едно време" представлява сборник от двадесет и осем детски приказки, събрани от Албена Янкова и чудесно илюстровани от художника Страхил Марков. Това са едни от най-хубавите, но не най-популярни истории, писани от най-добрите български автори като: Ран Босилек, Дядо Благо, Ангел Каралийчев, Г..

Александър Маринов - Санчо

Как царската дъщ...

5.00 лв.

Без данък: 5.00 лв.

..

Жером Клеман

Културата - диал...

6.50 лв.

Без данък: 6.50 лв.

Културата - родова, регионална, национална, европейска, световна. Културата - елитарна, масова, младежка. Културата - от танците и маските на племето догон до комиксите и Интернет. Културата - от първобитното изкуство до Анди Уорхол и Кристо, от храма на Амон в Луксор до музея Гугенхайм в Билбао, от..

Показани 1 от 12 | 31 (3 Страници)