Книги

Показани 1 от 12 | 681 (57 Страници)
Мюсюлманската култура на град Никопол (края на XIV...
Ново

Мюсюлманската култура на град Никопол (края на XIV...

14.00 лв.

Без данък: 14.00 лв.

Не са малко селищата в България, емблематични с културното си разнообразие, с формите на съжителство и диалог между „различни“. В тях се откриват модели, които се наследяват, предават и трансформират в пространството. Такава среда е присъща и на Никопол и региона му, съхранил стари културни трад..

Кратки форми
Ново

Кратки форми

16.00 лв.

Без данък: 16.00 лв.

..

Кукери и сурвакари. Символи, обичаи и наследство з...
Ново

Кукери и сурвакари. Символи, обичаи и наследство з...

10.00 лв.

Без данък: 10.00 лв.

Днес повечето хора не вярват в старите обреди и съществуването на древни същества и магични предмети. Затова и ролята на кукерите и сурвакарите е променена. Маскираните игри са се превърнали в голям карнавал, където участие вземат всички желаещи – млади и стари, мъже, жени, деца. Маскираните играят ..

Аз бях той. Писма и документи за съдбата и творчес...
Ново

Аз бях той. Писма и документи за съдбата и творчес...

25.00 лв.

Без данък: 25.00 лв.

Писателят Георги Марков (1929 – 1978) избира свободата на Запад, за да изрече свободно онова, което има да каже за несвободна България. На него дължим „Задочните репортажи за България“  и великолепните есета, без които е невъзможно да си представим днес „България под комунизма“.И до днес творче..

Последната клечка кибрит: дневници, спомени, афори...
Ново

Последната клечка кибрит: дневници, спомени, афори...

25.00 лв.

Без данък: 25.00 лв.

Иван Пенков (1897–1957) е виден художник от първата половина на 20-ти век , представител на движението „Родно изкуство “. Живописец, приложник и сценограф; автор на известните стъклописи в Ректората на Софийски университет, в Съдебната палата и в Народната банка ; професор по приложно изкуство в Худ..

Бленувана София
Ново

Бленувана София

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

Софийските истории са многобройни, често потайни и винаги интригуващи. Особено когато са разказани от Тони Николов с неговата неподражаема проницателност. Преди година той ни поднесе 20 виртуозно разказани истории. Ето че вече е събрал нова колекция от малки бисери.В новите 20 истории отново се разк..

Цивилизовани до смърт
Ново

Цивилизовани до смърт

25.00 лв.

Без данък: 25.00 лв.

Ние, Homo sapiens sapiens, сме единственият вид на Земята, изградил цивилизация, и си плащаме цената – променили сме средата си дотолкова, че тя вече не удовлетворява естествено еволюиралите ни способности и потребности. Повече от 300 000 години еволюция са работили за приспособяването ни към ест..

Три сестри

19.90 лв.

Без данък: 19.90 лв.

„Три сестри“ е затрогващата история на родените в Словакия Сиби, Магда и Ливи Мелер, разказана от Хедър Морис, авторката на световните бестселъри „Татуировчикът от Аушвиц“ и „Пътят на Силка“. Момичетата дават обет пред баща си никога да не се разделят и да се подкрепят една друга. През 1942 г...

Криминализацията на комунизма в европейското полит...

24.00 лв.

Без данък: 24.00 лв.

Настоящата книга се занимава с парламентарното утвърждаване на заключенията от анализа на комунизма като тоталитарно управление, достигнати в ПАСЕ и в ЕП въз основа на анализа на антагонистичните инициативи на две коалиции от действащи лица, застъпващи взаимно изключващи се схващания за периода на с..

Радой Ралин. Поезия.

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

ИЗДАНИЕ ПО СЛУЧАЙ 100 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА РАДОЙ РАЛИН..

Слави Стоев

Забравената кака

29.90 лв.

Без данък: 29.90 лв.

Има пътувания, които могат да бъдат много страшни. Затова е добре да ги правим в компанията на вкусни сандвичи и добър приятел. Та дори и този приятел да е Сократ – досадният бухал с вечните си въпроси, които само ти пречат да се ядосаш или да се уплашиш едно хубаво. А той дори не е истински. Май...

Аутизъм с лице на момиче

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

Мъчителният опит, трудностите и постиженията на една майка на момиче с аутизъм, споделени с намерението да бъдат в помощ на други родители в подобна ситуация. Книгата се издава от семейството и приятелите в памет на авторката, жертва на Ковид епидемията.   Тя все още няма приятели, ..

Показани 1 от 12 | 681 (57 Страници)