Книги

Показани 1 от 12 | 694 (58 Страници)
Пейо К. Яворов. Лирика
Ново

Пейо К. Яворов. Лирика

22.00 лв.

Без данък: 22.00 лв.

По повод 145-годишнината от рождението на Пейо К. Яворов издателство РИВА представя антология с неговата лирика.Съставителството е дело на носителя на Яворова награда (2023 г.) за цялостно творчество –поета Борис Христов...

Невероятните истории на съкровищата на България...
Ново

Невероятните истории на съкровищата на България...

6.00 лв.

Без данък: 6.00 лв.

Казват, че съкровищата са открити случайно. Някои хора обаче смятат, че самите съкровище избират от кого и кога да бъдат открити – показват се в точно определен момент на точно определен човек.Днес  този човек си ти!Ето как са открити някои от най–великолепните златни и сребърни съкровища на Бъ..

Приятели, любовници и голямото ужасно нещо...
Ново

Приятели, любовници и голямото ужасно нещо...

24.00 лв.

Без данък: 24.00 лв.

 Чандлър Бинг е един от най-обичаните герои от ситкомите на всички времена. Неговият шантав чар забавляваше зрителите на „Приятели“ цели 10 години. За Матю Пери обаче дългогодишните фенове на продукцията си спомнят, че лудориите на неговия герой на екрана прикриваха някои сериозни борби, тъй ка..

Либеро

7.00 лв.

Без данък: 7.00 лв.

Една от алтернативите на неучастието в злото е мълчанието. В т.нар. тоталитарни  години доста поети опоетизираха отказа от словото, което беше езоповски израз на съпротивата им срещу кухата фразеология, обслужваща тогавашното общество. Ролята на „свободни“ роби“ уби много поети, ала и съ..

Първата адвокатка на Бомбай ...

19.90 лв.

Без данък: 19.90 лв.

Историята ни пренася в далечна Индия, а годината е 1921. Парвин Мистри е единствената жена адвокат в Бомбай, и току-що е започнала работа в кантората на баща си. В града се разследва една мистериозната смърт. Милионерът Омар Фарид оставя след себе си три вдовици… но липсва завещание. За последно е в..

Елегия за краището. Съдбата на българите в западни...

19.00 лв.

Без данък: 19.00 лв.

Българите в Западните покрайнини са част от нас. Плът от българската плът, кръв от българската кръв, те носят в сърцата си българския дух, ценностите и копнежите български. Налага се да го кажа – носят ги по-достойно от нас, свободните българи. Носят ги с онова достойнство, което може да се роди сам..

От Пиргос до Константинопол...

24.00 лв.

Без данък: 24.00 лв.

Животът не може да бъде сбран между кориците на книга. Отговорността тук е на Митко Новков. Той пита, води и пренасочва. Разказва се едно, а много други съществени събития и лица остават неспоменати... Светът на нашите спомени не съвпада точно със света, за който си спомняме. Претенцията за абсол..

Игра на сенки. Разкази и приказки за любовта...

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

Разкази и приказки за любовтаПриказки за любовта, за фините трептения на душата, за необятните стремления на духа, за богатия свят на въображението, за магията на детството.Любовта – прелестна и тайнствена…Проклятието да бъдеш обичан от всички, и благодатта сам да обичаш…Копнежът по вълшебствата и и..

Степния вълк

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

Степния вълкСамотата като съдба, усамотяването като особено отрицание на действителността. Пътят на примирението като гибел.Вглеждането в собствената същност е болезнено, но едновременно и упойващо, притъпяващо болките, причинени от света.Нещастието, което ми е потребно и което съкровено желая, е др..

Мюсюлманската култура на град Никопол (края на XIV...

14.00 лв.

Без данък: 14.00 лв.

Не са малко селищата в България, емблематични с културното си разнообразие, с формите на съжителство и диалог между „различни“. В тях се откриват модели, които се наследяват, предават и трансформират в пространството. Такава среда е присъща и на Никопол и региона му, съхранил стари културни трад..

Кратки форми

16.00 лв.

Без данък: 16.00 лв.

..

Кукери и сурвакари. Символи, обичаи и наследство з...

10.00 лв.

Без данък: 10.00 лв.

Днес повечето хора не вярват в старите обреди и съществуването на древни същества и магични предмети. Затова и ролята на кукерите и сурвакарите е променена. Маскираните игри са се превърнали в голям карнавал, където участие вземат всички желаещи – млади и стари, мъже, жени, деца. Маскираните играят ..

Показани 1 от 12 | 694 (58 Страници)