Български автори

* добавете в количката две или повече книги от български автор и вземете -20% отстъпка на всяка

Показани 1 от 80 | 80 (1 Страници)
Защо да Ви наемем?
Ново

Защо да Ви наемем?

Очаквайте

Без данък: €6.60

Явявали ли сте се на интервю за работа?  Не? Тогава тази книга е за Вас. За да научите какво ще Ви питат и как (не) трябва да отговаряте. Както си решите и както Ви се случи.  Да? Тогава тази книга е за Вас. За да си припомните всичко, което са Ви питали, и всичко, което (не) сте отговорили. А (не..

Неизбежният съюз
Ново

Неизбежният съюз

Очаквайте

Без данък: €7.67

Тази книга, написана на френски език, е издадена през февруари 1938 г. В Женева. Неин автор под псевдоним е българският журналист Александър Ликов (1887-1954), от 1923 г. в емиграция. Екземпляр от книгата се намира в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Метoдий", до 1990 г. достъпът до нея е бил забранен. В книг..

Вдън нещата
Ново

Вдън нещата

Очаквайте

Без данък: €10.17

24 разказа, построени по класическата формула „запетайка плюс но“. На преден план е поставен съвременният човек, но моралните дилеми, които решават героите, са непреходни и вълнуващи. Светът е по-различен от очакваното, човекът е по-сложен от видимото на пръв поглед, постъпките имат последствия, възмездието подреж..

Слабите места на...
Ново

Слабите места на...

Очаквайте

Без данък: €6.14

Тази книга е създадена „спонтанно, с лекота и любов“ от две майки за техните дъщери.В нея остават непреходни и неувяхващи стиховете на Малина Томова, запазили късчета от живота, преживяванията и прозренията ѝ. Красиви, затрогващи и откровени.Черно-белите фотографии на Уша Цонкова са уловили мигове, които запазват време..

Незабравена София
Ново

Незабравена София

Очаквайте

Без данък: €9.66

Различна е „Незабравена София" от предишните две книги на Тони Николов за софийските потайности. Издигната е на ново ниво, където художественото въздействие върху читателя е по-масирано, по-мощно, детайлите са подбирани с хирургическа точност, наративът е все така целеустремен, но неговото рало потъва по-надълбоко в не..

Забавни случки о...

Очаквайте

Без данък: €9.20

Д-р Владимир Петков е роден през 1950 г. в София, завършва медицина, а след това международни отношения в Дипломатическата академия в Москва. В този втори том с професионални мемоари д-р Петков споделя абсурдни и хумористични епизоди от кариерата си на преводач, шеф на протокол и дипломат.Навремето в България се строеш..

Бивало-небивало

Очаквайте

Без данък: €6.14

Сборникът БИВАЛО-НЕБИВАЛО съдържа в кратки разкази - преживени и непреживени, частици живот от отминали години до днешни дни. Авторът Нася Кралевска дава воля на спомена, на въображението. Тя споделя истории от времето на социализма, моменти от обогатяващи пътувания, случки от живота на изявени и неизвестни личности. О..

Литературни откр...
Няма наличност

Литературни откр...

Очаквайте

Без данък: €12.78

Книгата „Литературни откровения“ приютява подбрани статии, писани през периода 1991 – 2022 г. Някои от тях са получили право на живот чрез страниците на в. „Литературен форум“, сп. „Родна реч“, сп. „Пламък“, сп. „Театър“, е-сп. „Думите“..., други са дебатирани на научни форуми и публикувани в академични издания, а трет..

ВИК В ТИШИНАТА. ...

Очаквайте

Без данък: €8.18

Неговата почти светкавична поява в литературното поле и досега впечатлява критиците, които се опитват да си обяснят как така току-що дебютирал автор, при това без каквато и да било институционална подкрепа, се превръща в една от най-значимите и влиятелни фигури в българската поезия... На какво се дължи този тъй феноме..

Истории от утре ...

Очаквайте

Без данък: €6.14

Да пътуваш във времето е най-забавното приключение!      Това твърди Хара Нурѝн, дъщеря на пътешественика от 18. век граф Сен Жермен. Тя умее да приема неочаквани самоличности, и доста често е забелязвана да се появява на различни места по едно и също време. Сега в..

Отказах да умра

Очаквайте

Без данък: €12.78

„Не вярвах, че се е самоубил, докато не видях тяло­то. Тялото е доказателство за всичко. Животът е едно тяло, по което стъпваш. Неговото беше смазано. Е, не буквално. Гримьорите се бяха постарали. Познах го, раз­бира се – това беше брат ми.…Не съжалявам, че се самоуби – съжалявам само за това, че аз не го напра­вих, а ..

Пеперуди в рогата

Очаквайте

Без данък: €7.67

Препрочитам след десетилетие разказите от тази книга на Венцислав Божинов и най-лесно ми е да кажа, че те не са загубили нищо от своите художествени качества – героите им са все така живи и образни, сюжетите, в които се изявяват – интригуващи и държащи в напрежение. Така е, но няма да бъде съвсем вярно. Защото не те, н..

И един ден, кога...

Очаквайте

Без данък: €12.78

По случай рождения ден на актьора Филип Трифонов, напуснал ни в началото на 2021 г., от печат излиза издание с автентични негови текстове.  Пред читателя се разкриват по абсурден начин исторически факти, които Филип Трифонов успява да издигне от ранга им на музейни експонати в изпълнени с човешки смисъл и цен..

Извън рамките

Очаквайте

Без данък: €9.66

Роман за хора, които търсят пътища извън рамките. Героят, Върбан Овчаров, започва емоционалния си и откровен разказ с напускането на страната ни, за да се срещне с майка си, която не е виждал от дете. Авторът ни отвежда в Париж, Нова Зеландия и... обратно в София. Измъчван от ограниченията, сковали обществото ни п..

Писмо от Тамагочи

Очаквайте

Без данък: €9.20

„Писмо от Тамагочи“ е роман за една меко казано пакостница, която израства в свят, изцяло задвижван от въображението – първо на родителите ѝ, а после нейното собствено. Книга за едно беладжийско детство през 90-те – от гърнето та чак до училищните свалки. Цветен свят, който приветства читателите да се посмеят, да си пр..

Пейо К. Яворов. ...

Очаквайте

Без данък: €11.25

По повод 145-годишнината от рождението на Пейо К. Яворов издателство РИВА представя антология с неговата лирика.Съставителството е дело на носителя на Яворова награда (2023 г.) за цялостно творчество – поета Борис Христов...

Елегия за краище...

Очаквайте

Без данък: €9.71

Българите в Западните покрайнини са част от нас. Плът от българската плът, кръв от българската кръв, те носят в сърцата си българския дух, ценностите и копнежите български. Налага се да го кажа – носят ги по-достойно от нас, свободните българи. Носят ги с онова достойнство, което може да се роди само от липсите и страд..

От Пиргос до Кон...
Няма наличност

От Пиргос до Кон...

Очаквайте

Без данък: €12.27

Животът не може да бъде сбран между кориците на книга. Отговорността тук е на Митко Новков. Той пита, води и пренасочва. Разказва се едно, а много други съществени събития и лица остават неспоменати... Светът на нашите спомени не съвпада точно със света, за който си спомняме. Претенцията за абсолютна историческа ист..

Бленувана София

Очаквайте

Без данък: €9.66

Софийските истории са многобройни, често потайни и винаги интригуващи. Особено когато са разказани от Тони Николов с неговата неподражаема проницателност. Преди година той ни поднесе 20 виртуозно разказани истории. Ето че вече е събрал нова колекция от малки бисери.В новите 20 истории отново се разкрива една София, за ..

Радой Ралин. Пое...

Очаквайте

Без данък: €7.67

ИЗДАНИЕ ПО СЛУЧАЙ 100 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА РАДОЙ РАЛИН..

Харемът

Очаквайте

Без данък: €10.23

Ибрахим Карахасан-Чънар (1955 г., гр. Никопол) е автор на знакови произведения, които включват в тематиката си странознанието, етнологията, историята, религията, бита и културата на малцинствата. Доктор в областта на културно-историческото наследство, чийто творчески път включва книгите: Турция, Етническите малцинств..

Старецът трябва ...

Очаквайте

Без данък: €7.11

След като цял ден са работили по общия си превод, всяка привечер двама мъже тръгват на разходка из града. Единият е писател, разказва как и защо е написал повест върху отломките от потънал в миналото сценарий. Разходка след разходка – покрай разказа за сценария и повестта разкрива и част от живота си. Пред другия – с..

Ясен Гюзелев

Очаквайте

Без данък: €35.28

Ясен Гюзелев е художник с международна известност, предано отдаден на илюстрацията. Неговите внушения надграждат и дори надминават по дълбочина текста.Настоящото издание представя изкуството на Ясен Гюзелев от началото на творческия му път до днес. Работата на художника върху забележителни творби като „Името на..

Ясен Гюзелев (тв...

Очаквайте

Без данък: €50.11

Ясен Гюзелев е художник с международна известност, предано отдаден на илюстрацията. Неговите внушения надграждат и дори надминават по дълбочина текста.Настоящото издание представя изкуството на Ясен Гюзелев от началото на творческия му път до днес. Работата на художника върху забележителни творби като „Името на..

Пентименто от Ат...

Очаквайте

Без данък: €5.11

Патриция Николова (1979, София) е поет, писател, литературен и театрален критик и независим изследовател. Завършила е Националния лицей за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ“ към СУ с профили Българистика и Философия и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, в специалностите Театрално Изкуство (с акцент на история и т..

Спомнена София

Очаквайте

Без данък: €8.69

Един човек се разхожда из софийските улици, изглежда едновременно и съсредоточен в себе си, и леко разсеян, ако се вгледаш по-внимателно в него, ще разбереш, че през съзнанието му тече интензивен вътрешен монолог, човекът понякога се спира, оглежда някоя къща, връща се няколко крачки назад, вади телефона си, снима, над..

Лоша компания

Очаквайте

Без данък: €6.64

Нерешен случай с изчезнало дете на преминаващи гастарбайтери не дава мира на частния детектив Херцел Вазов, отнема съня му и го тласка по спиралата към самоунищожението. Професионалния живот на бившия полицай го среща с местни олигарси, объркани милионерски дъщери, бивши агенти на Държавна сигурност, християнски..

Васил Чапразов

Сънувам гълъби

Очаквайте

Без данък: €5.11

Първата книга със стихове на Васил Чапразов – „Искам да съмне“, „отлежава“ в няколко издателства до началото на демократичните промени. Излиза през 1996 г. в ИК „Стигмати“ на Малина Томова. През 2005 г. е публикувана другата стихосбирка на автора – „Циганско лято“. Стихотворения на Чапразов са превеждани на унгарски, н..

Иван Вазов

Иван Вазов. Лири...

Очаквайте

Без данък: €10.17

По повод 170-годишнината от рождението на Иван Вазов издателство РИВА представя луксозна антология с неговата лирика, отделена за първи път  от социалната, епическата и детската му поезия. Съставителството е дело на носителя на Вазовата награда (2020 г.) за цялостно творчество –поета Борис Христов  –..

Епизоди от номен...
Няма наличност

д-р Владимир Петков

Епизоди от номен...

Очаквайте

Без данък: €7.16

Известно е, че животът сътворява най-хубавите и странни истории. Една мисъл, в чиято вярност д-р Владимир Петков нееднократно е могъл да се увери. Роден през 1950 година в София, той учи в Руската гимназия, завършва медицина в Дипломатическата академия в Москва. В "Епизоди от номенклатурния аквариум или как... се купу..

Деян Енев

Лала Боса

Очаквайте

Без данък: €6.14

В книгите на Деян Енев се диша леко: излизаш в ранно зимно утро, поемаш с пълни гърди мразовития въздух и знаеш, че зад ъгъла те чака черният тромпет на добрата човешка история – грабвай го и свири.Разказите в тази книга приличат на рисунки с въглен. В същото време те са като късове, излети от бронз. Такова съчетание м..

Венцислав Божинов

Белези

Очаквайте

Без данък: €7.67

Да изгубиш любовта, наранява. Да изгубиш смисъла, наранява. Да изгубиш себе си, наранява. Животът винаги (или поне понякога) дава втори шанс – да намериш любовта, смисъла и себе си;да се родиш повторно.Но остават белезите.Героят на романа „Белези“ преминава през тежко изпитание. Губи всичко – любима, работа, смисъл ..

Всички на носа н...
Няма наличност

Деян Енев

Всички на носа н...

Очаквайте

Без данък: €8.69

Винаги съм смятал Деян Енев за много талантлив писател. Той не е описвал никога победителите, блясъка или полублясъка. Той описва кротките неудачници - неизвестни хора, които обитават тихите кьошета на битието. Той търси спасението на човешкия род в дълбините на живота, в забравените места. Там, където нищо не поддържа..

Генчо Стоев

Цената на златот...

Очаквайте

Без данък: €9.71

"Не свалям ореолите от главите на плеядата известни мъченици и герои от другите центрове на Априлското въстание. Но и сърцето, и съзнанието ми имат право да положат цветята си тъкмо пред делото на един от гениите на това въстание, пред даскал Петър Бонев, най-точния стрелец срещу робството, най-ефикасния майстор на сво..

Або

Поводи за връщане

Очаквайте

Без данък: €7.16

Або е от поколението, родено след 1990 г., което „живее“ свободата и открива светове. Неговият герой търси себе си, пътува по непознати места, среща нови и различни хора от цял свят. Откровено споделя откритията си, опита за преодоляване на прегради и изкачване на върхове, пленяващо разказва за увлеченията и лю..

Елена Азманова-Рударска

Иван Грозев в бъ...

Очаквайте

Без данък: €10.23

Биографията на Иван Грозев е своеобразна история на скритата българска литература – забранявана, мистична, неглижирана... Тя присъства в спомени, писма, архиви, устни легенди и разкази. Гради устои, създава предпоставки за растеж, оформя ядрото на културата, основа е за таланти и гении, водачи и идеали. Книгата „Иван ..

Диана Петрова

Водната кула

Очаквайте

Без данък: €7.67

Предприемачи от Израел откриват своя софтуерна компания в България. За да оправдаят инвестицията, българските програмисти имат трудна задача. Трябва да разработят продукт, който да подлъгва служителите със забавните си модули, така че те да прекарват повече време в мрежата и неусетно да вършат повече работа. Такова при..

Ранени песни
Няма наличност

Цанко Серафимов

Ранени песни

Очаквайте

Без данък: €6.14

Избрани стихотворения от Цанко Серафимов..

Без невинни. Рев...
Няма наличност

Иво Беров

Без невинни. Рев...

Очаквайте

Без данък: €7.67

Иво Беров си създаде широка популярност като публицист през годините основно поради две причини - оригиналният стил и неговата морална чистоплътност. И докато първото бе неговият божи шанс (талант) за второто, тоест за своя политически идеализъм, той трябваше да плаща скъпо и прескъпо в развратните времена, в които ни ..

Деян Енев

Дърводелецът

Очаквайте

Без данък: €6.14

Художественото изграждане на разказа при Деян Енев прилича на онзи вариант на скулптирането, при който скулпторът отделя ненужния материал, а не добавя, не лепи, не снажда. При него целият разказ се е превърнал в едно огромно "но", поставено насред изречението на живота. Деян Енев успява да постигне такава степен на е..

Едвин Сугарев

Сюжети за неми филми

Очаквайте

Без данък: €5.11

Текстовете, събрани в тази книга, са притчи за човешката обреченост и надежда, кратки антиутопии и иронични версии на прочути литературни творби - режисирани пантомими на самотата, размесени като песъчинките на дните ни в пясъчния часовник, който Неумолимата ръка обръща, преди завинаги да изтече...

Деян Енев

Клането на петела

Очаквайте

Без данък: €6.14

„...те искат да омилостивят живота (ни), да му принесат такава жертва, че той да се умили, да се смекчи, да се разведри. И заради това са и вътре пародиращите живота разкази от двата цикъла „Екзотични очерци” и „Порнографски балади”: те са карнавални травестирания на жестокия и гаден живот, преобръщане на характер..

Венцислав Божинов

С аромат на тютюн

Очаквайте

Без данък: €7.16

Вторият сборник с разкази на Венцислав Божинов „С аромат на тютюн“ го превръща категорично в зрял автор със своя дума в литературата ни. Той умее да види своите герои и да изгради атмосфера, но това го умеят мнозина. Той умее обаче и най-важното от изкуството на разказвача – да създаде запомнящи се произведения с много..

Патриция Николова

Нашествие от думи

Очаквайте

Без данък: €5.11

1979 – родена в гр. София 1998 – Първа награда в Националния поетичен конкурс „Дора Габе” (в категорията за автори от 18 до 30 г.) 2000 – Нике и мухата, стихосбирка 2000 – награда „Южна пролет” за дебют 2003 – Часът на кучето, стихосбирка 2003 - 2008 – щатен редактор в сп. „Родна реч” и ДДК към Министерството на образо..

Евелина Ламбрева Йекер

Изрично възражение

Очаквайте

Без данък: €6.65

В дискусионно предаване на швейцарската телевизия, посветено на донорството на органи, се среща бивша любовна двойка – Лукас и Жанин. Те защитават противоположни позиции. Лукас е загубил сестра си, защото е нямало подходящ черен дроб за спешна трансплантация. Бащата на Жанин пък оцелява благодарение на донорско сърце. ..

Георги Б. Геров

Рицарски доспехи...

Очаквайте

Без данък: €5.11

„Обикновено светът нахлува в нас през пукнатините ни, през белезите ни, през раните ни. Георги Б. Геров знае това и изследва тъкмо тази тема в новия си сборник с разкази „Рицарски доспехи и голи охлюви“. Прави го с вещина и любопитство. И читателят ненадейно се оказва побратимен с тези наглед съвсем обикновени герои, ж..

Бащата на яйцето
Няма наличност

Борис Христов

Бащата на яйцето

Очаквайте

Без данък: €7.67

Написан преди три десетилетия, романът Бащата на яйцето е посрещнат от читателите с множество тълкувания: „Роман с разтърсващи болезнени видения.“ „Модерна приказка, митологична притча или нов вид фантастика?“ „Произведение, отвъд жанровете, което стъписва с размаха на въображението…“ „Търсения, които побират най-а..

Деян Енев

Мария

Очаквайте

Без данък: €7.67

Още  в първите си книги от края на 80-те и началото на 90-те години Деян Енев  успя да създаде впечатляващи творби и  всяка нова книга го утвърждаваше  като майстор на  късия разказ. Забележително е единодушието, с което го приеха и читатели, и критика,  колеги от всички поколения и критици от различни направления, у н..

Зорница Велинова и Ивайло Начев

София и балканск...

Очаквайте

Без данък: €10.23

Настоящото издание обединява изследванията на двама историци в една от слабо развитите сфери на българската историческа наука, каквато е социалната и в частност градската история. В основата му стоят две наскоро защитени докторски дисертации като сравнителното изследване на Белград и София и това върху Загреб, Любляна ..

Ан Радева

Приключението живот

Очаквайте

Без данък: €6.65

Човек не спира да се влюбва, когато остарява, а остарява, защото спира да се влюбва. Габриел Гарсия Маркес Нищо не може да ни спаси от смъртта. Нека поне любовта ни спаси от живота. Пабло Неруда София, 2010 година – осем години след събитията от първия роман на Ан Радева „Строително разрешение или една жена н..

Цветан Стоянов

Геният и неговия...

Очаквайте

Без данък: €9.20

Когато чета Достоевски, аз губя властта над себе си. Той не ми се нрави, не ме трогва - той ме изпепелява... Аз виждам своите мисли - не свои, а плахи копия на неговите - да се връщат отново към прародителя си, да се сливат, да се родят пак - безкрайно по-могъщи, безкрайно по-велики - там в редовете, написани като че с..

Камък и слово
Няма наличност

Борис Христов

Камък и слово

Очаквайте

Без данък: €15.29

Антология на мисли, максими, стихове на големите философи, писатели и поети от Древността до ХХ век, подбрани и илюстрирани с фотографии от Борис Христов. "Една антология на духовните прозрения от древността до наше време. Книга, над която ще стоим дълго, прелиствайки нейните страници. Защото поместеното в нея ни ..

Деян Енев

Гризли. Нови разкази

Очаквайте

Без данък: €6.14

"Сборникът с къси разкази "Гризли" е седемнадесетата ми поред книга. Той може да служи и като наръчник по творческо писане. След толкова книги разбрах - не можеш да направиш сборник само от разкази-шедьоври, както на всички нас, разказвачите, ни се иска. Затова аз избрах за пореден път по-реалистичния вариант. Вътре им..

Божидар Кунчев

Всичко мое

Очаквайте

Без данък: €4.09

Какво щяхме да правим без чистите пространства на изкуството, на всичко, създадено от духа! Дори не мога да си представя живота на човек, който не познава този спасителен пристан. Животът му трябва да е пустиня.....

Жмичка
Няма наличност

Георги ник'Колов

Жмичка

Очаквайте

Без данък: €6.14

"Няма да шикалкавя. Книгата "Жмичка" е събитие в културния ни живот, тя не просто ми хареса, разтърси ме, накара ме да я прочета два пъти за три дена. Отдавна не се бях сблъсквал с толкова изповедно, човешко, емоционално и проникновено повествование..." Георги Цанков..

Евелина Ламбрева Йекер

Казвам се Марчело

Очаквайте

Без данък: €6.14

Фабиана Бианки - известна швейцарска авторка на криминални романи, представя най-новата си книга в Милано. По време на премиерата от публиката изскача мъж, който твърди, че писателката е откраднала биографията му. Мъжът е неин страстен почитател и се казва Паоло Фриволи. В разразилия се скандал той заплашва Фабиана Биа..

Стълп от прах - ...
Няма наличност

Борис Христов

Стълп от прах - ...

Очаквайте

Без данък: €12.27

Автор – Борис Христов Сътвореното от поета и белетриста Борис Христов е сред най-значимото в съвременната ни литература. То отдавна заслужи любовта на читателите у нас и в чужбина. И стиховете, и прозата му са покоряващо съчетание на образи и мисъл, съкровен израз на горчивия му опит пред предизвикателствата на същест..

Стълп от прах - ...
Няма наличност

Борис Христов

Стълп от прах - ...

Очаквайте

Без данък: €10.23

Сътвореното от поета и белетриста Борис Христов е сред най-значимото в съвременната ни литература. То отдавна заслужи любовта на читателите у нас и в чужбина. И стиховете, и прозата му са покоряващо съчетание на образи и мисъл, съкровен израз на горчивия му опит пред предизвикателствата на съществуването. Те съдържат п..

Трима поети. Ива...
Няма наличност

Божидар Кунчев

Трима поети. Ива...

Очаквайте

Без данък: €7.16

Антология Съставител : Божидар Кунчев   * * *   He си отивай,ще ми бъде тъжнобез твоите ръце. Не си отивай,ще ми бъде тъжнобез твоите единствениръце. Не си отивай, аз ще ти направя най-страшното признание. Под мостовете не шумят реки, когато ти не си със мен. Пристанищата са най-мръсно доказателство за л..

Книга на мълчанието
Няма наличност

Борис Христов

Книга на мълчанието

Очаквайте

Без данък: €4.60

Поезията на Борис Христов... Двуезично издание, превод на английски от поета Джон Хамилтън.   ... Загърнати в парцали от мъгли къде отива сляпата тълпа, която се представя за човечество?...Следи наоколо от хиляди посоки -и ни следа от Пътя. --- Wrapped up in shreds of fog, where does the blind mob go, which pass..

Бистра Величкова

Малка, мръсна и ...

Очаквайте

Без данък: €4.09

Гласът на младата писателка Бистра Величкова е неочаквано суров и мъдър. Дебютният ѝ сборник с разкази, озаглавен „Малка, мръсна и тъжна”, изследва съдбата на разломената и разбягваща се навън и надолу българска галактика през годините на прехода. Почти всички разкази са написани в аз-форма. Този похват гарантира висок..

Евелина Ламбрева Йекер

Войната на майките

Очаквайте

Без данък: €6.14

Квартал "Цветен" е идилично швейцарско предградие, спокойно, понякога скучно. Зад лъскавите фасади обаче тлее женско недоволство - от себе си и от привидно свободно избрания път в живота. То прераства във война между няколко съседки в старанието на всяка една да се докаже като по-добра майка от другата. Както често се ..

Борис Христов

Спомени за хора,...

Очаквайте

Без данък: €7.67

В изданието са включени повестите на Борис Христов „Сляпото куче“, „Долината на обувките“, „Смъртни петна“, както и „Спомени за хора, камъни и риби“. Първите три са вече издавани и на свой ред откроиха дарбата на поета и като прозаик. Последната излиза за първи път. Лириката на поета е събитие в съвременната българска..

Анета Содева

Подслушвам прост...

Очаквайте

Без данък: €3.07

"...Пред вътрешното ни зрение израства личност, не наивна, но доверчива, и, както признава, цялата "синини от доверие", избрала полусенките, въпреки че безумно обича светлината. Тя наистина "рисува с мигли". Стиховете и са изчистени, в тях няма нищо излишно... Сигурна съм, че Анета Содева е знаела стойността си и ..

Водният дух
Няма наличност

Владимир Влайков

Водният дух

Очаквайте

Без данък: €1.02

Необичайна е тази книга със стихове и прозаични фрагменти, подредени не по жанрове, а по своя вътрешна логика. Стихотворенията в нея, писани през последното десетилетие на българското безвремие съжителстват с късчета проза, създадени по-късно в чужбина. И ако добре познатата ни безизходност на душевния бунт ни прави съ..

Любомир Канов

Вселената според...

Очаквайте

Без данък: €7.16

"...добре си спомням възторга, с който през 1992 г. посрещнахме неистовата веселост на непознатия Любомир Канов, необузданата и в същото време изискана подвижност на езика му, огъваща света в произвола на желанието. Оттогава неизменно свързваме името на Канов с надеждите за някакво освобождаване, ¬ сякаш той трябва да ..

Чавдар Ценов

Другата врата

Очаквайте

Без данък: €5.11

"...Респектира ме умението на Чавдар Ценов да си служи с езика. Почти на всяка страница в неговата проза попадаме на дискретно въведени езикови игри, обиграване на познати фразеологизми и клиширани конструкции. Същевременно той ни изправя пред неуловимата граница, която разделя "нормалната" психика от болната, естест¬в..

Рада Александрова

Другия

Очаквайте

Без данък: €6.39

Мария е около четирийсетгодишна журналистка, чийто живот преминава през различни нелеки перипетии. Другия се появява и... "Да не си помислите, че Другия е нещо нереално, някаква моя шибана фантазия или нещо такова. Моля ви се, да бяхте го видели само как разговаря с мене, дъх не ми остава, как се разхожда из стаята ми ..

Избрано
Няма наличност

Владимир Влайков

Избрано

Очаквайте

Без данък: €2.56

Във времена, когато поезията остава незабелязана, а гласът на поетите се чува, когато се намесят в злободневното, доказателствата за нейната насъщна необходимост са най-ярки. Поетическите събития, създавани от Владимир Влайков тихо, ненатрапчиво и последователно, и отзвукът, който предизвикват в неговите читатели, също..

Как се наливаха ...
Няма наличност

Пенчо Д. Пенчев

Как се наливаха ...

Очаквайте

Без данък: €8.69

  Историята на ранната българска корупция показва, че на Балканите основни политически, стопански и културни модели могат да променят формата си, но сърцевината им остава неизменна през годините. Усещането за бягане на място се потвърждава и от картинката, която предлага съвремието. Спокойно бихме могли да сменим..

Камъчета от моза...
Няма наличност

Георги Гешев Бег

Камъчета от моза...

Очаквайте

Без данък: €2.56

Георги Гешев се ражда през 1919 година в плевенското село Беглеж. Детството и годините, прекарани в бащиния дом, в началното селско училище, го зареждат с толкова силна любов по родината, че тя се настанява завинаги в сърцето му и се превръща в негова най-голяма болка, която оставя ярък отпечатък в цялото му житейско п..

Маргарита Делчева

Концерт за осем ...

Очаквайте

Без данък: €3.07

Концерт за осем пръстаОмръзна ми от братовчед ми.Пак си отряза пръст: този пътбезименния, и пак на лявата ръка.Пианист без симетрия.Да беше си отрязал дясното кутре,да уравновесиш нещата, казах.Ако музата продължава все така,цялата ти лява ръка ще изчезне.С джобното си ножчеампутира пръста си,за да противостои на приле..

Райна Костенцева

Моят роден град,...

Очаквайте

Без данък: €10.23

Райна Костенцева (1885-1967) е потомка на прочут род от Щип, Македония. Баща й, Михаил хаджи Костенцев, е първият книжар в новоосвободена София. Майка й е ученичка на баба Неделя Петкова и е една от заслужилите учителки през Възраждането. В своите спомени авторката не цитира дати, не прави сухи исторически разбори, а п..

Светлинка над гл...
Няма наличност

Димитър Динев

Светлинка над гл...

Очаквайте

Без данък: €5.11

В сборника "Светлинка над главата" българският писател Димитър Динев описва копнежа на Изтока по Запада. Футболни запалянковци от Румъния, гениални мошеници и обезумели от любов офицери населяват неговите жестоки и смешни истории. "Хамбургер Абендблат" Карнавал на болката: Димитър Динев разказва с ведро романтичен пато..

Стихия
Няма наличност

Владимир Влайков

Стихия

Очаквайте

Без данък: €2.56

Детето Как да се върна? Обратният път не е лесен. Кого да прегърна със загубили взор, очи на обесен? И в кривата уличка и пустия двор какво ще намеря? Как да последвам зова на сърцето, приличащ на чужда повеля? Как да се върна в старата къща? Аз съм Детето, което там никой не беше прегръщал!..

Любомир Канов

Стрела от тръстика

Очаквайте

Без данък: €6.14

В книгата са събрани размишления и есета, спомени и прозрения, съмнения и равносметки за  живота, света и превратните събития, на които е свидетел и участник авторът. Това са "парадоксални ракурси, целящи да заменят отчаянието и унинието, от които е изтъкана епохата ни, със светла ирония или със засенчен от тъгата хум..

Строително разре...
Няма наличност

Ан Радева

Строително разре...

Очаквайте

Без данък: €6.14

Годината е 2002.В късната есен архитект Нери Стоилова получава нов проект за жилищна сграда в центъра на София. Инвеститорът е взискателен и богат. Нери трябва да отговаря за изработения проект до получаване на строителното разрешение.Романът проследява творческите вълнения и амбиции, сблъсъка с корупционната "схема" п..

Три пръстена - т...
Няма наличност

Славка Иванова

Три пръстена - т...

Очаквайте

Без данък: €6.14

Дните изминали - сини мъниста по лунна пътека в морето отронени отнесли със себе си болки и истини, искрящи от спомени - и незапомнени..

Асен Марчевски

Шифърът на Марчевски

Очаквайте

Без данък: €8.18

В тази книга няма нищо измислено, описаното в нея е подкрепено със свидетелски показания от трите италиански следствия по атентата срещу папа Йоан Павел ІІ. Авторът, преводач на трима поредни папи и на петима президенти на Италия, е пряк участник в бурните събития около "българската следа" в покушението срещу Светия от..

Ангелски езици
Няма наличност

Димитър Динев

Ангелски езици

Очаквайте

Без данък: €7.67

... Димитър Динев е композирал една комична и тъжна семейна сага за властта на политиката и тиранията на властниците... Със своя трагическо-магически реализъм, великолепно написан, Ангелски езици e роман за дългите зимни вечери... ДИ ЦАЙТ ... Потопиш ли се веднъж в света на Димитър Динев, не ти се иска вече да го на..

Показани 1 от 80 | 80 (1 Страници)