Биографии

Показани 1 от 12 | 114 (10 Страници)
Разказът на един...
-30%

Розмари Стателова

Разказът на един...

7.00 лв.

10.00 лв.

Без данък: 7.00 лв.

РАЗКАЗЪТ НА ЕДИН МУЗИКОВЕД е мемоарно-автобиографична книга за един живот, разказан фрагментно. Розмари Стателова (родена във Варна през 1941 г.) израства в поликултурна семейна среда, което има важна роля в по-нататъшното є развитие. Акцентът върху музиката в тази среда – майката свири на пиано, ба..

Никола Войнов

Дядо Добре. Спом...

9.20 лв.

Без данък: 9.20 лв.

Книга за Дядо Добри, наричан Светеца от Байлово.Никола Войнов е роден на 12 май 1947 година в село Байлово. Средното си образование завършва в Ботевград. Работил е като автомонтьор в системата на Министерството на отбраната. Самоук музикант. Свири на различни народни инструменти - окарина, д..

Ален Делон. Анге...
-30%

Венсан Киви

Ален Делон. Анге...

13.99 лв.

19.99 лв.

Без данък: 13.99 лв.

Предопределен да поеме процъфтяващ семеен бизнес, Ален Делон твърде млад попада в киното и така се спасява от банална съдба. Благодарение на режисьори като Клеман, Висконти и Мелвил, с най-хубавите си роли в Под яркото слънце, Гепардът и Самураят, става символ на френското кино. Ангелската му красот..

Асен Василиев

Живот от сенки и...

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

В спомените си проф. Асен Василиев разказва за събития от нашата история, за издирваните от него паметници на културата из цялата страна, за откриването и опазването на Казанлъшката гробница, църквата „Св. Петка Самарджийска“ в София, Ивановските стенописи край Русе, за запазената традиция в Светого..

Иван Грозев в бъ...
-40%

Елена Азманова-Рударска

Иван Грозев в бъ...

12.00 лв.

20.00 лв.

Без данък: 12.00 лв.

Биографията на Иван Грозев е своеобразна история на скритата българска литература – забранявана, мистична, неглижирана... Тя присъства в спомени, писма, архиви, устни легенди и разкази. Гради устои, създава предпоставки за растеж, оформя ядрото на културата, основа е за таланти и гении, водачи и иде..

Божидар Кунчев

Книга за Атанас ...

16.00 лв.

Без данък: 16.00 лв.

Замисляйки тази книга, посветена на паметта му, исках да поместя в нея част от написаното за Далчев, за да се открои отново облика му на изключителен творец, на световен поет, както основателено го нарече един чуждестранен литературовед. Изкушението да включа още и още от споделеното за Далчев ..

Марчело Мастроян...
-60%

Марчело Серени

Марчело Мастроян...

3.60 лв.

9.00 лв.

Без данък: 3.60 лв.

Марчело Мастрояни с неизменното си безразличие към физическите трансформации е един от малцината италиански актьори, способен да се впише в „реалистичен филм с вид на човек, взет от улицата“. Той позволява на зрителите почти напълно да се отъждествяват с персонажите, режисирани от големи автори на и..

Нюйоркски митроп...
-40%

Момчил Методиев

Нюйоркски митроп...

12.00 лв.

20.00 лв.

Без данък: 12.00 лв.

Роден през 1886 г., Стоян Петков приема монашество под името Андрей на 43 години. Само два месеца по-късно вече е Велички епископ и един от най-близките сътрудници на Варненския митрополит Симеон. Завършил богословие в Москва, където е свидетел на болшевишката революция, след завръщането си в Бъ..

Животът на Синатра
-40%

Антъни Съмърс и Робин Суон

Животът на Синатра

10.80 лв.

18.00 лв.

Без данък: 10.80 лв.

Бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и на „Лос Анджелис Таймс“   „Превъзходна, представителна за цяло едно поколение творба… Първата пълно документирана биография след смъртта на Синатра.“ Вeнити Феър   Изпъстрен с откровения, това е първият завършен разказ за една кариера, изградена върху неподправен ..

Наташа Япова

Трифон Силяновск...

12.00 лв.

Без данък: 12.00 лв.

Тази книга е посветена на Трифон Силяновски (1923 – 2005) – композитор, пианист, музиколог, музикален философ и теолог. Преминал през комунистическите концентрационни лагери, преследван и репресиран,  той доказа, че изборът на Истината се отплаща с това да я постигаш и да й служиш дори при невъзмож..

София Лорен

Вчера, днес и ут...

16.00 лв.

Без данък: 16.00 лв.

СОФИЯ ЛОРЕН е най-голямата италианска дива и една от най-известните актриси на света. Нейната изключителна кариера обхваща над сто филма: има спечелени девет “Давида” на Донатело, два италиански “Златни глобуса”, купата “Волпи” и “Златен лъв” във Венеция за цялостна кариера, пет “Златни глобуса..

Анри Троая

Екатерина Велика

16.00 лв.

Без данък: 16.00 лв.

Пожелали си бяха син. Роди се момиче. Бъдещата Екатерина ІІ, императрица на Русия, се появи на бял свят на 21 април 1729 година в Щетин, Померания. Нарекоха я София-Фредерика-Августа... Възпитатели, учители по танци, по музика, прислуга с най-неопределени задължения, придворни дами и благородници по..

Показани 1 от 12 | 114 (10 Страници)