Драматургия

Драматургия

Показани 1 от 12 | 23 (2 Страници)

Антон Павлович Чехов

Чехов. Пиеси

16.00 лв.

Без данък: 16.00 лв.

Съдържа пиесите „Чайка" – превод на Димитър Подвързачов, „Вуйчо Ваньо", „Три сестри" и „Вишнева градина" – превод на Атанас Далчев...

Петер Хандке

Блус под земята ...

10.00 лв.

Без данък: 10.00 лв.

Петер Хандке е един от най-интересните съвременни австрийски писатели, автор на над десет романа, на повече от петнайсет драми, на разкази и новели, на множество преводи, на многобройни есеистични текстове и литературна критика, Автор на филмови сценарии, които режисира сам или работи заедно с Вим В..

Встрани
-60%

Елфриде Йелинек

Встрани

4.00 лв.

10.00 лв.

Без данък: 4.00 лв.

Елфриде Йелинек е една от най-интересните съвременни австрийски писателки, авторка на десет романа, на повече от петнайсет драми, на филмови сценарии, оперни и балетни либрета, литературна критика, многобройни есеистични текстове, преводи, музикални композиции. Носителка е на над двайсет литературни..

Вяра, любов, надежда
-75%

Йодьон фон Хорват

Вяра, любов, надежда

5.00 лв.

20.00 лв.

Без данък: 5.00 лв.

ДЕСЕТ ПИЕСИ Смъртта на един поет   Новината, че Йодьон фон Хорват е бил убит В Париж от някакво дърво, прозвуча В началото толкова мрачно шокиращо, абсурдно и невероятно, че 6еше трудно да бъде възприета като вярна. Откога дърветата по Шанз-Елизе падат и разбиват главите на минаващите край тях по..

Елфриде Йелинек

Драми

7.00 лв.

Без данък: 7.00 лв.

Елфриде Йелинек е една от най-интересните съвременни австрийски писателки, авторка на десет романа, на повече от петнайсет драми, на филмови сценарий, оперни и балетни либрета, литературна критика, многобройни есеистични текстове, преводи, музикални композиции. Носителка е на над двайсет литературни..

Драми. Райнер Ма...
-60%

Райнер Мария Рилке

Драми. Райнер Ма...

4.00 лв.

10.00 лв.

Без данък: 4.00 лв.

Райнер Мария Рилке (1875-1926) е един от най-големите поети в немскоезичната литература. Автор е и на разкази, на един роман и на много текстове за изкуството и културата. Превеждал е поезия и проза преди всичко от френски. Неговата кореспонденция обхваща важна част от литературното му творчество. В..

Едноактни пиеси ...
-60%

Бертолд Брехт

Едноактни пиеси ...

7.60 лв.

19.00 лв.

Без данък: 7.60 лв.

Бертолт Брехт е роден през 1898 г. в Аугсбург и умира през 1956 г. в Берлин. През войната е бил емигрант в Дания, Швеция, Финландия, САЩ и Швейцария. Създател е на театър "Берлинер ансамбъл". Автор на много пиеси, сред които са "Опера за три гроша", "Животът на Галилей", "Добрият човек от Сечуан", "..

Игра на въпроси
-60%

Петер Хандке

Игра на въпроси

5.60 лв.

14.00 лв.

Без данък: 5.60 лв.

Петер Хандке е един от най-интересните съвременни австрийски писатели, автор на над десет романа, на повече от петнайсет драми, на разкази и новели, на множество преводи, на многобройни есеистични текстове и литературна критика. Автор на филмови сценарии, които режисира сам или работи заедно с Вим В..

Фридрих Дюренмат

Избрани пиеси

16.00 лв.

Без данък: 16.00 лв.

В КНИГАТА СА ВКЛЮЧЕНИ ПИЕСИТЕ: Ромул ВеликиПосещението на старата дамаФизициМетеор..

Артур Шницлер

Комедия на прелъ...

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

Артур Шницлер (1862-1931) е сред най-популярните представители на виенския модернизъм в България. Известен е и като белетрист, и като драматург. Част от  огромното му драматургично творчество е било добре познато у нас в началото на ХХ век, но днес името му се свързва преди всичко с диалозите о..

Нови драми
-60%

Елфриде Йелинек

Нови драми

6.00 лв.

15.00 лв.

Без данък: 6.00 лв.

Елфриде Йелинек е една от най-интересните съвременни австрийски писателки, авторка на десет романа, на повече от дайсет драми, на филмови сценарий, оперни и балетни либрета, литературна критика, многобройни есеистични текстове, преводи, музикални композиции. Носителка е на над двайсет литературни и ..

Няма място за идиоти
-60%

Феликс Митерер

Няма място за идиоти

4.00 лв.

10.00 лв.

Без данък: 4.00 лв.

Феликс Митерер се числи към най-успешните австрийски драматурзи и сценаристи. Роден е през 1948 г. в Тирол. От 1977 г. е писател на свободна практика. Автор е на повече от 20 пиеси и на повече от 20 сценария за телевизионни филми и сериали. Участва и като актьор в някои от постановките на пиесите му..

Показани 1 от 12 | 23 (2 Страници)