Други

Показани 1 от 25 | 25 (1 Страници)

Защо E=mc²?

22.00 лв.

Без данък: 22.00 лв.

Какво всъщност означава E = mc²?Обяснявайки и опростявайки понятията за енергия, маса и светлина, проф. Брайън Кокс и проф. Джеф Форшоу демонстрират как структурата на самата природа се съдържа в това уравнение. Енергията и масата са взаимозаменяеми, точно както са доларите и еврото, а обменният курс е скоростта на све..

Антология на бъл...
Ново

Антология на бъл...

22.00 лв.

Без данък: 22.00 лв.

Тази антология няма строги, наизустени рамки. Нито учебникарски претенции. Тя е вътрешен празник. Отношение на поет към поети. Свободен колаж от творби на 24 автори. Всеки от тях е приемал символизма – цветния въздух и духовния аромат на времето! – индивидуално: като лично убеждение или само като изразна си..

Няколко текста з...

29.00 лв.

Без данък: 29.00 лв.

За влюбването,което е извънмерна еуфория,която няма нищо общо с реалносттаи затова искаме то никога да не свършва.За любовта, която е едно от най-силнитевдъхновения на живота, но не е лесна работа.За онова, което чувстваме, но премълчаваме.За всичко, което бихме искали да изкрещим,когато вече няма кой да ни чуе.За стра..

Неподвластни на ...

24.00 лв.

Без данък: 24.00 лв.

Отключете тайните за пълноценен и щастлив живот на всяка възраст с „Неподвластни на времето“!В тази революционна книга проф. Кени споделя в достъпна форма последните научни изследвания за забавяне на стареенето и дава практически съвети, които да приложите в ежедневието си, за да изглеждате и да се чувствате ..

След размисъл
Ново

След размисъл

25.00 лв.

Без данък: 25.00 лв.

„След размисъл“ е сборник статии за психотичното функциониране и способността на човек да мисли емоционалните си преживявания.Статиите, хронологично подредени, въвеждат ключовите понятия, довели до формулираната от Бион Теория на мисленето. Много ценни са клиничните примери, илюстриращи идеите му. Книгата завършва ..

Taste the Art

98.00 лв.

Без данък: 98.00 лв.

THEY SAY THAT THE EYES FEED FIRST, THEN THE BODY FOLLOWS. The idea behind this book started in the land of smiles - Thailand. The specific aroma of Asian cuisine embraces everyone who sets foot in this land. This fragrance lingers in the mind, enriching the memories associated with the exotic. One of the festiv..

Деца на свободно...

19.90 лв.

Без данък: 19.90 лв.

Какво отличава съвременните родители от поколението на техните родители?  Тревожността.  Ако повечето от съвременните родители са ходели пеша на училище, играели са в парка или на площадката с другите деца, шляели са се с приятели след края на часовете, днес те отказват да дадат такава свобода на децата..

Неизбежният съюз

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

Тази книга, написана на френски език, е издадена през февруари 1938 г. В Женева. Неин автор под псевдоним е българският журналист Александър Ликов (1887-1954), от 1923 г. в емиграция. Екземпляр от книгата се намира в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Метoдий", до 1990 г. достъпът до нея е бил забранен. В книг..

Да сложим край н...

26.00 лв.

Без данък: 26.00 лв.

Диалозите между индийския мислител Джиду Кришнамурти и теоретичния физик Дейвид Бом започват с разглеждането на произхода на човешкия конфликт. И двамата са съгласни да го отдадат на разделителната и обусловена от времето природа на Aза, на начина, по който той ни кара погрешно да разчитаме мисълта, неизбежно базирана ..

Слабите места на...

12.00 лв.

Без данък: 12.00 лв.

Тази книга е създадена „спонтанно, с лекота и любов“ от две майки за техните дъщери.В нея остават непреходни и неувяхващи стиховете на Малина Томова, запазили късчета от живота, преживяванията и прозренията ѝ. Красиви, затрогващи и откровени.Черно-белите фотографии на Уша Цонкова са уловили мигове, които запазват време..

ВИК В ТИШИНАТА. ...

16.00 лв.

Без данък: 16.00 лв.

Неговата почти светкавична поява в литературното поле и досега впечатлява критиците, които се опитват да си обяснят как така току-що дебютирал автор, при това без каквато и да било институционална подкрепа, се превръща в една от най-значимите и влиятелни фигури в българската поезия... На какво се дължи този тъй феноме..

От Пиргос до Кон...
Няма наличност

От Пиргос до Кон...

24.00 лв.

Без данък: 24.00 лв.

Животът не може да бъде сбран между кориците на книга. Отговорността тук е на Митко Новков. Той пита, води и пренасочва. Разказва се едно, а много други съществени събития и лица остават неспоменати... Светът на нашите спомени не съвпада точно със света, за който си спомняме. Претенцията за абсолютна историческа ист..

Бленувана София

18.90 лв.

Без данък: 18.90 лв.

Софийските истории са многобройни, често потайни и винаги интригуващи. Особено когато са разказани от Тони Николов с неговата неподражаема проницателност. Преди година той ни поднесе 20 виртуозно разказани истории. Ето че вече е събрал нова колекция от малки бисери.В новите 20 истории отново се разкрива една София, за ..

Кукери и сурвака...

10.00 лв.

Без данък: 10.00 лв.

Днес повечето хора не вярват в старите обреди и съществуването на древни същества и магични предмети. Затова и ролята на кукерите и сурвакарите е променена. Маскираните игри са се превърнали в голям карнавал, където участие вземат всички желаещи – млади и стари, мъже, жени, деца. Маскираните играят на празника си в сел..

Аутизъм с лице н...
Няма наличност

Аутизъм с лице н...

15.00 лв.

Без данък: 15.00 лв.

 Мъчителният опит, трудностите и постиженията на една майка на момиче с аутизъм, споделени с намерението да бъдат в помощ на други родители в подобна ситуация.Книгата се издава от семейството и приятелите в памет на авторката, жертва на Ковид епидемията.Тя все още няма приятели, понякога се смее в метрото, гледайк..

С ръка на сърцето
Няма наличност

Цветомир Луканов

С ръка на сърцето

35.00 лв.

Без данък: 35.00 лв.

Проф. Цветомир Луканов, дм, разказва вълнуващи истории, белязали професионалния му път от млад лекар в България до международно признат хирург и завеждащ Клиниката по детска сърдечна хирургия на Универститетската болница в Хайделберг. Детските сърдечни хирурзи са част високотехнологичната медицина и всекидневната им р..

Иконите от църкв...
Няма наличност

Александра Ф. Трифонова

Иконите от църкв...

oчаквайте

Без данък: 0.00 лв.

Университетският комплекс по хуманитаристика „Алма Матер“ (УКХ) функционира от м. декември 2009 г. и е финансиран по проект от фонд „Научни изследвания“ към Министерството на науката и образованието. Основната цел на УКХ е изграждането и утвърждаването на силно и конкурентноспособно научноизследователско звено в СУ „С..

Ваня Сланчева-Банева

Съвременният диз...

10.00 лв.

Без данък: 10.00 лв.

Моделът за съвременния дизайн на образователната услуга във висшето бизнес училище е основан на екипното преподаване, в което участват преподавателят, представител на бизнеса и студентът. Акцентът е поставен върху дизайна на равнопоставеност между трите страни, всяка от които играе типичната си роля: преподавателят е р..

Летящата Козила Ерато

Тук сме заради л...

5.00 лв.

Без данък: 5.00 лв.

За много от активните потребители Letiashtata Kozzila Erato е явление, което разведрява и провокира пребиваването им в „Социалната мрежа“. Дори и да не сте от тях, най-вероятно вече се е случвало да попаднете на някой от нейните неподражаеми статуси. Те биват гневни, шеговити, трогателни, забавни, но като правило - вин..

Основи на маркет...
Няма наличност

Ваня Сланчева-Банева

Основи на маркет...

12.00 лв.

Без данък: 12.00 лв.

Книгата изяснява маркетирането на услугите в теоретичен и практически план. Запознава с характерните черти на услугите и с техния разширен маркетингов микс, който освен елементите „продукт“, „пласмент“, „цена“, „промоция“, включва и „процес“, „предметна среда“ и „персонал, потребители и посетители“. Разглежда се и обно..

Английска кухня
Няма наличност

Г. Хауард Потийт

Английска кухня

1.00 лв.

Без данък: 1.00 лв.

Традиционната британска кухня се е запазила през вековете до наши дни въпреки период на забрава в много ресторанти. Днес старите рецепти, като например йоркширският пудинг, пай по овчарски, задушено овнешко по ирландски или мусака от бъбреци (съхранена от 1850 година), отново са гордостта на британската кухня. Основата..

Аритмии, пейсмей...
Няма наличност

Йордан Марков

Аритмии, пейсмей...

10.00 лв.

Без данък: 10.00 лв.

Йордан Стайков МАРКОВ е завършил хуманна медицина в Медицинския факултет - София през 1953 г. Придобил специалност по хирургия през 1959 г. Специализирал сърдечна хирургия в Париж и Москва. От 1964 г. е сърдечен хирург в Националния център по сърдечносъдови заболявания (НЦССЗ). Кандидат на медицинските науки и редовен ..

Как да започнете...
Няма наличност

Г. Хауард Потийт

Как да започнете...

8.20 лв.

Без данък: 8.20 лв.

Управление, финанси, данъци, застраховане, маркетинг, безопасност. Книгата съдържа препоръките на Управлението за малкия бизнес на САЩ, които в достъпна форма дават незаменима информация и отговарят на всички въпроси, пред които се изправят начинаещите предприемачи...

Как да открием г...
Няма наличност

Недялко Йорданов

Как да открием г...

7.00 лв.

Без данък: 7.00 лв.

В тази книга за първи път се публикуват схемите и поясненията към тях за няколко вида скъпо струваща апаратура за търсене на големи съкровища. Обяснени са принципите на работа, предимствата и грешките, които могат да се допуснат при използването й. Схемната документация е изложена във вид, който позволява конструиранет..

Руска кухня
Няма наличност

Г. Хауард Потийт

Руска кухня

1.00 лв.

Без данък: 1.00 лв.

Като всяка национална кухня, руската също е съвкупност от технологични способи и кулинарни навици, както и от състава на хранителните продукти с особеностите на приготовлението им, формирало се исторически в процеса на многовековното развитие на Русия. Същественото за всяка кухня е не само какви хранителни продукти се ..

Показани 1 от 25 | 25 (1 Страници)