Тагове: Суджата Маси

Първата адвокатка на Бомбай

19.90 лв.
  • Автор: Суджата Маси
  • Превод: Йоана Стоянова
  • ISBN: 978-954-320-827-2
  • Корици: меки
  • Страници: 478
  • Формат: 140x220
  • Дата на Издаване: 15-11-2022

Историята ни пренася в далечна Индия, а годината е 1921. Парвин Мистри е единствената жена адвокат в Бомбай, и току-що е започнала работа в кантората на баща си. В града се разследва една мистериозната смърт. Милионерът Омар Фарид оставя след себе си три вдовици… но липсва завещание. За последно е встъпил в брак едва пет месеца преди фаталния край.
Принудени никога да не напускат дома си и да не общуват с мъже, вдовиците решават да дарят всяка своята част от наследството  за  благотворителност.  Случаят  се  оказва  по-заплетен,  от колкото изглежда. Младата адвокатка стига до заключението, че става въпрос за убийство. Дали някой в семейството на Фарид е желаел смъртта му? А може би някоя от съпругите му бе извършила тежкото престъпление?
Парвин  Мистри  е  притисната  от  властите  да  вземе  отпечатъци от трите вдовици, защото ислямът не позволява мъжете следователи да се срещат с тях. Единственият начин е процедурата да бъде извършена от жена. Адвокатката разполага с власт, каквато никой друг не притежава. Същевременно тя неочаквано се среща с Кир Содавала – голямата ѝ любов, която се опитва да забрави през последните четири години. Нещата обаче не са такива, каквито изглеждат, и Парвин е изправена пред труден избор в името на любовта.
Каква  истина  се  крие  зад  смъртта  на  Омар  Фарид?  Парвин Мистри  се  впуска  в  ожесточено   разследване,  преследвана  от собствената си трагична история на жена, приласкана в брак под неистински  претекст.  Дълбока  мистерия,  примесена  с  история, култура и философия. Роман, преплитащ темите за равенството между половете, религиозните и етническите различия, и как те влияят върху живота на жените.

Разгледай книгата

Отзиви

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha