Речници и енциклопедии

Показани 1 от 32 | 32 (1 Страници)

Райнхард Тьоле, Мартин Илерт

Речник на двустр...

14.00 лв.

Без данък: 14.00 лв.

"Речник на двустранните богословски диалози между Евангелската църква в Германия и Православната църква (1959 – 2013)" съдържа в прегледна форма резултатите от богословските разговори между двете църкви, протекли през последния половин век.Представени са богословските части на заключителните документи, които са формули..

Иван Добрев

Академичен турск...

100.00 лв.

Без данък: 100.00 лв.

Издателство "Рива" поднася първия Академичен турско-български речник, разработен на принципно нова и модерна концептуална основа, с помощта на оригинален подход и метод, съставен под ръководството на проф. д-р Иван Добрев. Речникът съдържа 45 375 речникови единици, които представляват най-често употребяваната лексика н..

Албърт Х. Маркуарт

Американският ан...

4.80 лв.

Без данък: 4.80 лв.

Тази класическа книга за обучението по английски език проследява историята на американския английски от колониалния период до днес. Тя описва еволюцията на езика, множеството регионални и социални диалекти, които са в употреба в момента, както и вероятното бъдеще на американския английски. Новата редакция на книгата е ..

Атлас на изгубен...
Няма наличност

Джоел Леви

Атлас на изгубен...

42.00 лв.

Без данък: 42.00 лв.

От надгробни могили и корабокрушения до кралски гробници и религиозни реликви, тази увлекателна книга проследява историите на приказни съкровища, които са били изгубени и намерени, както и на митични артефакти, подлудявали търсачите на съкровища по цял свят. Джоел Леви разглежда съкровища, открити по цял свят. Освен за..

Великите градове...
Няма наличност

Джон Джулиъс Норуич

Великите градове...

80.00 лв.

Без данък: 80.00 лв.

Под редакцията на Джон Джулиъс НоруичОще от появата на урбанизацията в Месопотамия до днешните световни метрополии, великите  градове бележат пътя на развитие на човешката цивилизация - Вавилон и Неневия, Атина и Рим, Истанбул и Венеция, Тамбукту и Самарканд - самите им имена са обвеяни с история и романтика."Вели..

Великите пътешес...
Няма наличност

Андреа де Порти

Великите пътешес...

80.00 лв.

Без данък: 80.00 лв.

Един век пътешествия в непознатото – от раждането на фотографията до покоряването на Луната. Всеки раздел е илюстриран с уникални архивни документи, с фотографии от съответната епоха, със скици и карти, спира се на биографията на изследователя и разказва за най-важната му експедиция...

Големият атлас н...
Няма наличност

Леополдо Бенакио

Големият атлас н...

80.00 лв.

Без данък: 80.00 лв.

Пред вас е най-големият публикуван някога Атлас на Вселената. Той ви предлага удивително пътешествие и ви дава възможност да се докоснете както до най-близките небесни обекти, така и до най-далечните галактики. В него ще намерите не само снимки на приказни планети, но и поразителни изгледи от мъглявини и галактики, кои..

Големият атлас н...
Няма наличност

Марко Майрани

Големият атлас н...

80.00 лв.

Без данък: 80.00 лв.

След "Големият атлас на Вселената" (2005) в началото на месец август 2006, на българския книжен пазар ще се появи и "ГОЛЕМИЯТ АТЛАС НА ЗЕМЯТА" - също такава великолепно илюстрирана книга, с достъпни научни статии. В нея любопитният читател ще открие богатствата на нашата планета - скали, ледници, планини, вулкани, море..

Енциклопедия. Др...
Няма наличност

Дьони Ришар, Жан-Луи Сенон

Енциклопедия. Др...

12.00 лв.

Без данък: 12.00 лв.

Какво означава да бъдеш зависим? Как се стига до подобно състояние? Защо дрогите заемат толкова голямо място в модерната цивилизация? Към тези въпроси трябва да се подхожда не с предразсъдъци и табута, а с анализ, разбиране, съпричастие и воля за намиране на най-вярното решение. Тъкмо такава е позицията на авторите на ..

За архитектурата...
Няма наличност

Хилари Френч

За архитектурата...

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

ЗА АРХИТЕКТУРАТА НАКРАТКО е посветена на онова изкуство, с което всички ние сме принудени да живеем. Може да пренебрегнем поезията и живописта, но архитектурата неизменно се изправя пред нас и заявява: "Виж ме!" Затова, след като трябва да приемем тази форма на изкуството, защо да не я погледнем с разбиращо око? ЗА АРХ..

Книга за археоло...
Няма наличност

Енцо Бернардини

Книга за археоло...

65.00 лв.

Без данък: 65.00 лв.

Великите открития, места и находки на древните цивилизации * Завладяващо пътешествие през историята на откритите древни цивилизации * Археологията като наука и приключение. По следите на миналото * Книгата, богато илюстрирана и обхващаща големи географски райони, представя главните археологически открития в света..

Книга за загадъч...
Няма наличност

Енцо Бернардини

Книга за загадъч...

45.00 лв.

Без данък: 45.00 лв.

Цялостно изследване на неразкритите загадки на великите цивилизации от миналото. Свещени места, пейзажи символи и изчезнали древни цивилизации. В един единствен том - добитите познания за митове и легенди, които очароват човека от хилядолетия. Вълнуващо пътешествие в света на археологията и колективното въображение от ..

Книга за първоот...
Няма наличност

Йън Харисън

Книга за първоот...

42.00 лв.

Без данък: 42.00 лв.

* Как се стига до най-прочутите постижения на съвременния свят? * Кои са първите думи, изречени по телефона? * Как Франк Еперсън случайно изобретява първия сладолед на клечка? * Кой се реди на опашка цяла нощ, за да си осигури първия британски регистрационен номер "А 1"? "Книга за първооткривателите" описва първите миг..

Най-забележителн...
Няма наличност

Тревър Хауелс

Най-забележителн...

45.00 лв.

Без данък: 45.00 лв.

Бестселър в литературата за сгради и паметници ИЗЦЯЛО ПРЕРАБОТЕНО И ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ НА СВЕТОВНИЯ БЕСТСЕЛЪР Обиколка на 100 от световните шедьоври на архитектурата и инженерството - от дворци и църкви до мостове и небостъргачи, паметници и къщи • Преглед на архитектурната история - методи, материали, технологии и стил..

Нов атлас по ана...
Няма наличност

Томас МакКрекън

Нов атлас по ана...

74.00 лв.

Без данък: 74.00 лв.

Съдържа първата анатомично точна и завършена, триизмерна, осъществена с помощта на компютър, реконструкция на действителната човешка анатомия. Удивителните изображения в този атлас са резултат от дигиталната обработка на хилядите напречни срезове на едно човешко тяло Направени по проекта "Видимият Човек" на Националнат..

Огледалото на света
Няма наличност

Джулиан Бел

Огледалото на света

100.00 лв.

Без данък: 100.00 лв.

Нова история на изкуството Какво е изкуството и от кога датира? Защо го правим? Защо то се променя? Такива са само малка част от въпросите, на които Джулиан Бел се спира в тази нова, за 21-ви век, история на изкуството. От първия подтик да сътворят изкуство от груби материали, до съвременните инсталации в галериите, лю..

Джон Л. Еспозито

Оксфордски речни...

20.00 лв.

Без данък: 20.00 лв.

ОКСФОРДСКИ РЕЧНИК НА ИСЛЯМА е издаден под редакцията на Джон Л. Еспозито, професор по религия и международни отношения в университета "Джорджтаун" и учредител на Центъра за мюсюлманско-християнско разбирателство. Той е един от най-авторитетните американски и световни ориенталисти, известен с умерените си възгледи по тв..

Пътеводител в об...
Няма наличност

Жан-Франсоа Бронщайн, Бернар Фан

Пътеводител в об...

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

Двама френски университетски преподаватели историци повеждат читателя на интригуващо пътешествие през времето и пространството, към сърцевината на хилядолетната духовна култура. Те тръгват от древна Атина, преминават през Римската империя, спират се на философите от Средновековието, разкриват изяществото на класическат..

Норберт Борман

Речник на бъдното

10.50 лв.

Без данък: 10.50 лв.

Още от праисторическо време неизвестността е изостряла любопитството да се прозре отвъд настоящето. Според степента на обществения напредък, опитите са се движели от предсказанията и пророчествата до футурологията и от хиромантията и нумерологията до социалните утопии. Утвърденият германски историк и културолог д-р Нор..

Речник на гръцка...
Няма наличност

Пиер Гримал

Речник на гръцка...

16.00 лв.

Без данък: 16.00 лв.

На страниците на Речника присъстват хиляди познати и по-малко известни митологични персонажи, всеки със свой символен заряд. Възродени от Гримал в дух на вярност към истинността, те внушават аналогии с днешния ден и с всички времена. Вечните герои от легендите на древните цивилизации добиват плът и смисъл и отвеждат къ..

Речник на литера...
Няма наличност

Пиер Брюнел

Речник на литера...

50.00 лв.

Без данък: 50.00 лв.

Единственият по рода си "Речник на литературните митове" е дело на колектив от утвърдени френски учени под редакцията на преподавателя по обща и сравнителна литература в Сорбоната, проф. Пиер Брюнел. Тук вниманието на авторите е съсредоточено изключително върху изящната словесност на митовете. Ценно качество на Речника..

Речник на символите
Няма наличност

Ханс Бидерман

Речник на символите

17.00 лв.

Без данък: 17.00 лв.

Освен изключително полезен справочник, съдържащ над 1000 символа с техните тълкувания и повече от 600 илюстрации, Речникът представлява и невероятно увлекателно четиво за всички, които се стремят да проникнат в скритите послания на литературата, изкуството, философията...

Под редакцията на Жак Моризо и Роже Пуиве

Речник по естети...

38.00 лв.

Без данък: 38.00 лв.

Всяка цивилизация възприема света по свой начин и възпява негови специфични аспекти, така че предмети, тела и поведения са подчинени на естетически норми, не непременно винаги ясно изразени, но повелителни. Изкуствата днес изпитват трудност да се ситуират в така "естетизираната" среда. Макар и парадоксално, естет..

Седемдесетте вел...
Няма наличност

Робин Ханбъри-Тенисън

Седемдесетте вел...

80.00 лв.

Без данък: 80.00 лв.

Под редакцията на Робин Ханбъри-Тинсън Марко Поло, Фернандо Магелан, Дейвид Ливингстън, Амелия Еърхарт, Нийл Армстронг: това са някои от най-великите пътешественици на всички времена. "Седемдесетте велики пътешествия в историята" разказва тяхната история, а и на много други, като описва епичните откривателски пътувания..

Седемдесетте гол...
Няма наличност

Макъл Дж. Бентон

Седемдесетте гол...

80.00 лв.

Без данък: 80.00 лв.

Разкриване на тайните на нашата планета Никога досега не сме си давали така ясно сметка за необходимостта да разбираме нашата планета и животът, който съществува на нея. Почти всеки ден четем за или преживяваме лично поголовните промени в околната среда и естествената природа около нас. Но какво наистина знаем за "функ..

Седемдесетте чуд...
Няма наличност

Джонатан Фънби

Седемдесетте чуд...

80.00 лв.

Без данък: 80.00 лв.

Под редакцията на Джонатан Фънби, Китай постепенно издига ръст като водеща световна икономическа сила, но какво все пак се крие зад устремното му развитие в началото на ХХІ век? Какви са корените, какво е същинското естество на тази велика цивилизация? настоящата, авторитетно написана и грабваща без остатък вниманието ..

Турско-български...
Няма наличност

Михаил Янчев

Турско-български...

25.00 лв.

Без данък: 25.00 лв.

Изданието съдържа над 30 000 думи и най-типичните устойчиви словосъчетания. За първи път на българския читател се предлагат турските думи с ударенията и дължините на сричките, както и управлението на глаголите. Дадени са на двата езика названията на държавите и техните столици, а също и най-употребяваните научно-технич..

Хроника на маите...
Няма наличност

Саймън Мартин и Николай Грубе

Хроника на маите...

60.00 лв.

Без данък: 60.00 лв.

РАЗШИФРОВАНЕ НА ДИНАСТИИТЕ НА ДРЕВНИТЕ МАИ Над хиляда години гъстите тропически гори на Централна Америка крият руините на една от най-великите световни цивилизации - цивилизацията на древните маи. Зад тия древни градове и изоставени художествени творби - великолепните скулптури от Копан, изящните рисунки върху вази от..

Хроника на римск...
Няма наличност

Крис Скеър

Хроника на римск...

60.00 лв.

Без данък: 60.00 лв.

Какво знаем за живота и характерите на 80-те императори, властвали от Август до падането на Рим? "Хроника на римските императори" е първата книга, която описва владетели в тяхната последователност, използвайки хронологични таблици и други нагледни пособия. Вече няма да има съмнения кой е построил Колизеума или кога Рим..

Хроника на руски...
Няма наличност

Дейвид Уорнс

Хроника на руски...

60.00 лв.

Без данък: 60.00 лв.

Хроника на руските царе обхваща периода от края на XV до началото на XX век и представя известни и позабравени владетели в жива поредица от биографични портрети. Открийте фактите, изградили репутацията на Иван Грозни, чието царуване е изпълнено с терор, невиждан в руската история до Сталин, на Петър Велики, динамичния ..

Американски речн...
Няма наличност

Майкъл Смит и Мерит Блейксли

Американски речн...

2.00 лв.

Без данък: 2.00 лв.

Езикът на търговията е речник на най-често използваните термини от практиката на САЩ в международната търговия и търговските преговори. Съставен е за Американската информационна агенция (USIA) с помощта на следните институции на САЩ: министерството на търговията, министерството на външните работи, министерството на фин..

Българско-англий...
Няма наличност

Ивайло Рабровянски

Българско-англий...

7.50 лв.

Без данък: 7.50 лв.

Речникът съдържа 16 000 термини от различни области, свързани със строителството и архитектурата. В него са включени термини, употребявани във връзка с проектиране и изпълнение на сгради и строителни съоръжения, обекти от пътно и железопътно строителство, водоснабдяване и канализация, хидротехника, минно дело, геодезия..

Показани 1 от 32 | 32 (1 Страници)