Тука е така

13.00 лв.
  • Автор: Або
  • ISBN: 978-954-320-936-1
  • Корици: меки
  • Страници: 188
  • Формат: 200x120
  • Дата на Издаване: 29-03-2024

Има истории, които времето повдига от дъното на съзнанието към повърхността на признанието. Книгата на Або “Тука е така” е споменник на десетина години от неговото съзряване и порастване. Време на юнашки преход, телевизионни идоли и изродщини, Nokia 1100, сладостно хулиганство и първи сблъсъци с полицията, сочен диалект, „Самоковско твърдо“, срам и смях до пръсване.


Всяка една от тези истории е забележителна по пътя на самоопределянето на един младеж  - дали ще бъде Умния, Красивия, Забавния или Богатия. И в крайна сметка да осъзнае от какво идват сълзите му - от подигравателен смях или от страдание.
Забавна, ароматна (понякога и по стандартите на БДЖ), откровена и ярка като нелюбима кокошка, втората книга на Або си заслужава пълно читателско потапяне.

Ива Дойчинова

Отзиви

Владимиров 24/04/2024

Браво, Або! Комбинацията, която най-много обичам: цветни истории с богат език - и забелязано! - блестяща употреба на времената! Не е оценка, впечатление е.
Но бележки под линия трябва да слагаш. Имам се за поне средно интелигентен/грамотен/образован читател и въпреки това, трябваше да търся значението на немалко думи (от предишната ти книга си направих цял речник). Сега пък английски думи/изрази на латиница и кирилица, също без пояснение (английският ми не е като твоя, но си превеждам сносно въпросните изрази). И като връх - поезия на испански!
Трябва ли читателят да се чувства виновен, вместо да се наслаждава?

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha