Тагове: Ваня Кръстанова, Даниела Лалова, Милена Рашкова, Дафинка Николова, Светозар Любомиров

Код: знам повече за 6. клас - ново преработено издание

6.50 лв.
До изчерпване на количествата

Отстъпки при поръчка на количества

Учебното помагало:

1. Е СЪОБРАЗЕНО С ДОИ ЗА УЧЕБНОТО СЪДЪРЖАНИЕ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ЗА 6. КЛАС И СЛЕДВА ХРОНОЛОГИЧНО УЧЕБНИЯ МАТЕРИАЛ;

2. СЪДЪРЖА 14 ТЕСТА, ОТ КОИТО:

- 10 варианта по български език и литература по формата на националното външно оценяване. В тях са включени новият тип задачи от първия модул съгласно последните указания на МОН;

- 4 варианта за развиване на четивните умения на учениците;

3. ПРЕДЛАГА ТЕКСТОВЕ ЗА СБИТ ПРЕРАЗКАЗ И РЕЗЮМЕ;

4. Е ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА ЧАСОВЕТЕ ПО ЗП, ЗИП, СИП И ЗА САМОСТОЯТЕЛНА ПОДГОТОВКА;

5. ПОДГОТВЯ ШЕСТОКЛАСНИЦИТЕ ЗА РАБОТА ПО ФОРМÀТА ЗА НАЦИОНАЛНО ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ И РАЗВИВА ЧЕТИВНИТЕ ИМ УМЕНИЯ.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Настоящото помагало е подготвено от четирима действащи учители и един университетски преподавател. То се състои от две части, които следват основните формати за оценяване на знанията и уменията на учениците през последните години: нациoналното външно оценяване и оценяването на четивната грамотност. В основата на този избор стои дългогодишната ни практика в училище. Убедили сме се, че успешно се представят на задължителното стандартизирано оценяване след 7. клас учениците, чиято подготовка за работа с формàта започва още от 5. клас. По аналогичен начин сме разсъждавали за развиването на четивната грамотност на петокласниците, която е обект на изследване от PISA.

Помагалото ще ви бъде полезно, тъй като:

• То е съобразено с учебното съдържание по български език и литература за 5. клас в новата учебна програма на МОН и следва хронологично учебния материал.

• Включените текстове и задачи са апробирани в училищната практика.

• Вариантите са предвидени за работа по групи в клас. Обединени са в 5 основни теми, което обяснява наличието на общ изходен текст в два последователни варианта, но с различни задачи.

• Вариантите са предназначени за ЗУЧ и ФУЧ в рамките на 1 учебен час. Може да се използват за проверка и оценка на знанията, за преговор и обобщение, за затвърждаване на нови знания, за самостоятелна работа на учениците и др.

• В края на първата част са предложени текстове за преразказ, тематично обвързани със съответните теми.

• Втората част съдържа варианти с текстове и задачи за развиване на четивната грамотност на петокласниците. Такъв тип задачи все още не са практика в нашите учебници, а имат важна роля за подобряване на метакогнитивните умения на учениците. Те имат за цел да стимулират познавателната дейност на подрастващите, като развиват уменията им за работа с информация, представена в различни формати (текст, таблици, графики), както и уменията им за решаване на проблеми чрез използване на личен опит и познания от различни сфери на дейност.

Подходящи са за работа в ЗУЧ и за самостоятелна работа на учениците.

• Всички варианти може да се използват като работни листове в клас, тъй като е предвидено място за изпълнение на задачите и има скала за оценяване.

Желаем ви ползотворна и успешна работа!

Отзиви

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha