Ненад Александър Живановски

catalog/authors/bigpath_478.jpg

Д-р Ненад Александър Живановски (1969) завършва журналистика в Юридическия факултет в Скопие, магистратура по европеистика в БРИЕ (Русе) и Европейския университет "Виадрина" във Франкфурт на Одер и е направил докторантура в Русенския университет "Ангел Кънчев".

Работи за македонски и чуждестранни медии и за неправителствени организации. Специализира в London College of Communication в Лондон, в Radio Deutsche Welle в Кьолн, във Frankfurter Allgemeine Zeitung във Франкфурт на Майн и в PR службата на Novartis в Нюрнберг. Изследва политическия и медийния дискурс, конфликтите политиката и медиите, геополитиката на Балканите в новата история. Автор е на научни трудове, публикувани в македонски, сръбски, български и немски списания, както и на книгата "Езикът на омразата" (2014) (публикувана и на английски език) и "Някои аспекти на косовската криза - Косово между историческите митове и реален европейски проблем" (2015).

Езикът на омразата
-30%

Ненад Александър Живановски

Езикът на омразата

14.00 лв.

20.00 лв.

Без данък: 14.00 лв.

В книгата е направен исторически преглед на понятието „език на омразата“ от възникването му в началото на ХХ век до наши дни. Съпоставят се „езикът на омразата“ и „свободата на словото“, като се очертава принципната разлика в европейското и в американското разбиране на двете понятия. Авторът анализира задълбочено пол..