Представяне на книгата „В защита на капитализма. Развенчаване на митовете“

Заповядайте на представянето на книгата „В защита на капитализма. Развенчаване на митовете“ със специалното участие на автора Райнер Цителман.

За книгата ще говорят проф. Георги Фотев и доц. Красен Станчев.
???? Кога: 5 октомври (четвъртък) от 18:30 часа
???? Къде: В салона на Унгарски културен институт, ул. „Аксаков“ 16
???? 
Райнер Цителман проучва десетте най-разпространени обвинения срещу капитализма – води до глад и бедност, до задълбочаващо се неравенство, до излишно потребителство, до разрушаване на околната среда, до климатични промени, до войни… Капитализмът, твърдят неговите критици, поставя печалбите над човечеството, създава доминиращи монополи, подкопава демокрацията.
Цителман разглежда подробно всяко от тези обвинения и разкрива значимите грешки в него. Предлага контратези, като ги обосновава с изобилни исторически свидетелства и неопровержими факти, доказващи, че не капитализмът се е провалил: провалили са се антикапиталистическите експерименти, които се правят вече цял век.
Втората част на книгата разглежда схващанията за естеството на капитализма, битуващи в Европа, САЩ, Латинска Америка и Азия. Проучването се основава на анализ, специално поръчан от Ipsos MORI за 32 държави, чиито резултати се публикуват тук за първи път.
Разгледайте книгата