Да сложим край на времето

26.00 лв.

Диалозите между индийския мислител Джиду Кришнамурти и теоретичния физик Дейвид Бом започват с разглеждането на произхода на човешкия конфликт. И двамата са съгласни да го отдадат на разделителната и обусловена от времето природа на Aза, на начина, по който той ни кара погрешно да разчитаме мисълта, неизбежно базирана на ограничен минал опит. Възможността прозрението да сложи край на този погрешен мисловен процес, е обсъдена най-задълбочено.

След това фокусът се измества към изследване на значението на смъртта и към дискусия, изследваща „основата“ на битието и мястото на съзнанието във Вселената. Последните диалози разглеждат дълбоката връзка, която Кришнамурти и Бом съзират между тези основни въпроси и ежедневието, както и как бихме могли да премахнем бариерите, стоящи на пътя ни.

Приложението, съставляващо втората част на книгата, представлява два разговора, проведени три години по-късно, през 1983 г., между Бом и Кришнамурти за бъдещето на човечеството. Разговорите изследват връзките, развити в някои от ключовите моменти в диалозите от „Да сложим край на времето“.

Отзиви

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha