Тагове: Робърт Динсдейл

Магазинът за играчки

21.00 лв.
  • Автор: Робърт Динсдейл
  • Превод: Зорница Русева
  • ISBN: 978-954-320-731-2
  • Корици: меки
  • Страници: 320
  • Формат: 145x200
  • Дата на Издаване: 16-11-2021

„Магия и история се съчетават в завладяващия роман на Робърт Динсдейл.“

 „Гардиън“

  „Магазинът за играчки“ е красиво дело на един страхотен разказвач. Ако съществува по-съвършен разказ, все още не съм го открила.“

Натали Зинос


 

„Чувстваш ли се изгубен? Страхуваш ли се? Пазиш ли детето у себе си? Ние също.

„Магазинът за играчки на Татко Джак“ отваря врати с първия зимен скреж.

Тази обява отвежда петнайсетгодишната Кати в магазина, където майсторите на играчки са създали вълшебен свят, омагьосващ всеки, който е или някога е бил дете.

            Татко Джак наподобява древно божество, което твори чудеса, случващи се, защото той е запазил детския си поглед към света. Играчките му оживяват, пленяват въображението и спасяват изгубените души.

Но в света, изпълнен с чудеса, безмилостно се врязва и действителността. Разказите за лагерите в Сибир, за Първата и Втората световна война са способни да разрушат вълшебството и показват най-мрачното лице на живота.

Приказката разглежда важни теми – за безсмислието на войната, за свободната човешка воля, за гордостта от уменията, за душевните рани и за измеренията на обичта. „Магазинът за играчки“ е вълшебна история за магия, любов и съревнованието между двама братя, за изпитанията и надмогването им. За възрастните романът е това, което са играчките на Татко Джак за героите – въздействаща и затрогваща възможност да надзърнеш във възхитителен, сложен и по детски чудесен свят.

 
Отзиви

Теодора Владимирова 17/11/2021

Ехааа! От кога я чакам на български.. Браво!

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha