Тагове: Янгси Чу

Нощният тигър

18.00 лв.
  • Автор: Янгси Чу
  • Превод: Йоана Стоянова
  • ISBN: 978-954-320-740-4
  • Корици: меки
  • Страници: 420
  • Формат: 140x210
  • Дата на Издаване: 04-06-2021

Янгси Чу е родена в Малайзия и, макар че живее в САЩ, където е завършила Харвард, тя се вълнува от историята и фолклора на родината си. 

„Нощният тигър“ е нейният втори роман, бестселър на „Ню Йорк Таймс“.

Действието на романа се развива през 30-те години на ХХ в. в Малая. На фона на историческата обстановка са представени различни герои – китайци, малайци, синхали и представители на британската колониална администрация. 

Към историческата достоверност е добавена екзотиката на местната култура – петте конфуциански добродетели, суеверията и странните сънища са преплетени в сюжет, който се разгръща динамично в рамките на месец. 

Любов, омраза, съперничество, убийства – гаранция за интересно действие и напрегнато очакване.

Джи Лин, чието име означава „мъдрост“ и Шин (вярност) са своеобразни близнаци, родени в един ден. Съдбите на истинските близнаци Рен (човеколюбие) и Йи (справедливост) са свързани драматично. Развитието на действието ще срещне двете двойки по неочакван начин. Но кой е петият от комплекта на конфуцианските добродетели – Ли (ритуал, праведност)? И дали името определя наистина поведението на човека? 

През цялото действие минава сянката на тигъра, но Рен вярва искрено, че всъщност нощем в джунглата се спотайва тигролак. 


„Двамата главни герои ще ви пленят, а пътищата им ще се пресекат така, че ще ви бъде трудно да оставите романа", Рийз Уидърспун

„Пищна смесица от магичност, романтика и чудатост“, The Times

„Завладяваща история, написана интересно, „Нощният тигър“ разкрива интересния свят на местни слуги и господари европейци, на древни вярвания и съвременни амбиции, на съперничеството между брат и сестра и неочакваната любов. Втъканите суеверия и мистиката водят до майсторско преобръщане на очакванията“, quercusbooks.uk.com

„Красиво написана, заплетена история, която ще ви отведе в Малая през 30-те години на ХХ век“, Sunday Post 



Отзиви

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha