Тагове: защита на капитализма, Цителман

В защита на капитализма

19.00 лв.
  • Автор: Райнер Цителман
  • ISBN: 978-954-320-857-9
  • Корици: меки
  • Страници: 446
  • Дата на Издаване: 01-06-2023

Райнер Цителман проучва десетте най-разпространени обвинения срещу капитализма – води до глад и бедност, до задълбочаващо се неравенство, до излишно потребителство, до разрушаване на околната среда, до климатични промени, до войни… Капитализмът, твърдят неговите критици, поставя печалбите над човечеството, създава доминиращи монополи, подкопава демокрацията.

 

Цителман разглежда подробно всяко от тези обвинения и разкрива значимите грешки в него. Предлага контратези, като ги обосновава с изобилни исторически свидетелства и неопровержими факти, доказващи, че не капитализмът се е провалил: провалили са се антикапиталистическите експерименти, които се правят вече цял век.

 

Втората част на книгата разглежда схващанията за естеството на капитализма, битуващи в Европа, САЩ, Латинска Америка и Азия. Проучването се основава на анализ, специално поръчан от Ipsos MORI за 32 държави, чиито резултати се публикуват тук за първи път.

 

 

Тази отдавна чакана книга разглежда с прецизността на криминалист и напълно опровергава десетте най-разпространени антикапиталистически опорни точки. Най-сетне някой да го стори! И съвсем навреме.

Кристиан Нимиц, Икономически институт, Лондон

 

Това изследване отговаря на жизненоважна нужда, особено след като понастоящем неолибералните политици обвиняват капитализма за мизерията, която самите те са създали чрез интервенционистките си икономически политики. Да сме благодарни, че „В защита на капитализма“ предоставя задълбочен преглед на фактите, които подкрепят нашата теза.

Брад Липс, ATLAS Network

 

В книгата си „В защита на капитализма“ Райнер Цителман разобличава митовете и предразсъдъците, на които са ни учили в училище, и предоставя научно, но и изключително разбираемо обяснение на икономическата реалност.

Проф. Томас Дж. Дилоренцо, Институт за пазарна икономика „Лудвиг фон Мизес“, автор на „Как капитализмът спаси Америка“

 


Едно от най-важните произведения в защита на капитализма, появили се през последните десетилетия. Основана на задълбочени проучвания и звучаща убедително, книгата не само защитава каузата на свободния пазар, но и категорично оборва често цитирания трактат на Томас Пикети, громящ капитализма. Адам Смит би бил впечатлен... и горд.


Отзиви

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha