Решат Нури Гюнтекин

catalog/authors/big_337.jpg

Решат Нури Гюнтекин (1889 - 1956) Обявен с пълно право за класик, Решат Нури, романист, разказвач, драматург, дава с творбите си богата храна на турските сценаристи в последните години. "От сърцето до устата" и "Листопад" се превръщат във филми, които трогват сърцата на милиони. Нури завършва през 1912 г. Литературния факултет на Истанбулския университет, а през 1913 г. започва да преподава в училище в Бурса. От 1933 до 1943 г. е депутат от град Чанаккале. След това е културно аташе в Париж, през 1953 г. се пенсионира. Заминава за Лондон да се лекува от рак. Почива там през 1956 г. Погребан е в Истанбул. Започва да пише в края на Първата световна война. Написва голям брой романи и новели, но става световноизвестен с "Чучулигата"

Старата болест
-30%

Решат Нури Гюнтекин

Старата болест

7.00 лв.

10.00 лв.

Без данък: 7.00 лв.

Омъжена млада жена катастрофира с непознат мъж извън града… За щастие оцеляват и двамата. Вместо упреци и презрение, съпругът предлага романтично пътуване по море. За младата жена се зареждат тихи лунни вечери на яхтата, тя узнава за трогателни човешки съдби и историите на малкия екипаж. Очарователните разходки по кра..

Милосърдие
-30%

Решат Нури Гюнтекин

Милосърдие

6.30 лв.

9.00 лв.

Без данък: 6.30 лв.

Съвършената учителка Зехра е фанатично предана на истината и принципите си, сурова и непримирима към лъжата и слабостите. Единственият й недостатък е липсата на съчувствие и прошка, нежеланието и неспособността да ги прояви. Но човешкият живот не се изчерпва с добродетелност, праволинейност и твърдост. Съдбата сблъсква..

От устните към сърцето
-30%

Решат Нури Гюнтекин

От устните към сърцето

10.50 лв.

15.00 лв.

Без данък: 10.50 лв.

И с тази своя творба световноизвестният класик Решат Нури Гюнтекин (1889-1956), автор на "Чучулигата" и "Листопад", провокира турските сценаристи. По мотиви от романа е създаден затрогващият телевизионен сериал "Мелодията на сърцето". От сърцето моята безумна любов достигна до устните ми... И с целувките, всяка от коит..