Речници и енциклопедии

Показани 1 от 12 | 32 (3 Страници)

Райнхард Тьоле, Мартин Илерт

Речник на двустранните богословски диалози между Е...

14.00 лв.

Без данък: 14.00 лв.

"Речник на двустранните богословски диалози между Евангелската църква в Германия и Православната църква (1959 – 2013)" съдържа в прегледна форма резултатите от богословските разговори между двете църкви, протекли през последния половин век.Представени са богословските части на заключителните докумен..

Дейвид Уорнс

Хроника на руските царе. Летопис на владетелите на...

60.00 лв.

Без данък: 60.00 лв.

Хроника на руските царе обхваща периода от края на XV до началото на XX век и представя известни и позабравени владетели в жива поредица от биографични портрети. Открийте фактите, изградили репутацията на Иван Грозни, чието царуване е изпълнено с терор, невиждан в руската история до Сталин, на Петър..

Под редакцията на Жак Моризо и Роже Пуиве

Речник по естетика и философия на изкуството...

38.00 лв.

Без данък: 38.00 лв.

Всяка цивилизация възприема света по свой начин и възпява негови специфични аспекти, така че предмети, тела и поведения са подчинени на естетически норми, не непременно винаги ясно изразени, но повелителни. Изкуствата днес изпитват трудност да се ситуират в така "естетизираната" среда. Макар и..

Джон Джулиъс Норуич

Великите градове в историята...

80.00 лв.

Без данък: 80.00 лв.

Под редакцията на Джон Джулиъс НоруичОще от появата на урбанизацията в Месопотамия до днешните световни метрополии, великите  градове бележат пътя на развитие на човешката цивилизация - Вавилон и Неневия, Атина и Рим, Истанбул и Венеция, Тамбукту и Самарканд - самите им имена са обвеяни с истор..

Саймън Мартин и Николай Грубе

Хроника на маите и техните крале и кралици...

60.00 лв.

Без данък: 60.00 лв.

РАЗШИФРОВАНЕ НА ДИНАСТИИТЕ НА ДРЕВНИТЕ МАИ Над хиляда години гъстите тропически гори на Централна Америка крият руините на една от най-великите световни цивилизации - цивилизацията на древните маи. Зад тия древни градове и изоставени художествени творби - великолепните скулптури от Копан, изящните р..

Макъл Дж. Бентон

Седемдесетте големи загадки на дивата природа...

80.00 лв.

Без данък: 80.00 лв.

Разкриване на тайните на нашата планета Никога досега не сме си давали така ясно сметка за необходимостта да разбираме нашата планета и животът, който съществува на нея. Почти всеки ден четем за или преживяваме лично поголовните промени в околната среда и естествената природа около нас. Но какво наи..

Джулиан Бел

Огледалото на света

100.00 лв.

Без данък: 100.00 лв.

Нова история на изкуството Какво е изкуството и от кога датира? Защо го правим? Защо то се променя? Такива са само малка част от въпросите, на които Джулиан Бел се спира в тази нова, за 21-ви век, история на изкуството. От първия подтик да сътворят изкуство от груби материали, до съвременните инстал..

Иван Добрев

Академичен турско-български речник...

100.00 лв.

Без данък: 100.00 лв.

Издателство "Рива" поднася първия Академичен турско-български речник, разработен на принципно нова и модерна концептуална основа, с помощта на оригинален подход и метод, съставен под ръководството на проф. д-р Иван Добрев. Речникът съдържа 45 375 речникови единици, които представляват най-често упот..

Джоел Леви

Атлас на изгубените съкровища...

42.00 лв.

Без данък: 42.00 лв.

От надгробни могили и корабокрушения до кралски гробници и религиозни реликви, тази увлекателна книга проследява историите на приказни съкровища, които са били изгубени и намерени, както и на митични артефакти, подлудявали търсачите на съкровища по цял свят. Джоел Леви разглежда съкровища, открити п..

Тревър Хауелс

Най-забележителните сгради и паметници на света...

45.00 лв.

Без данък: 45.00 лв.

Бестселър в литературата за сгради и паметници ИЗЦЯЛО ПРЕРАБОТЕНО И ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ НА СВЕТОВНИЯ БЕСТСЕЛЪР Обиколка на 100 от световните шедьоври на архитектурата и инженерството - от дворци и църкви до мостове и небостъргачи, паметници и къщи • Преглед на архитектурната история - методи, материал..

Хилари Френч

За архитектурата накратко

18.00 лв.

Без данък: 18.00 лв.

ЗА АРХИТЕКТУРАТА НАКРАТКО е посветена на онова изкуство, с което всички ние сме принудени да живеем. Може да пренебрегнем поезията и живописта, но архитектурата неизменно се изправя пред нас и заявява: "Виж ме!" Затова, след като трябва да приемем тази форма на изкуството, защо да не я погледнем с р..

Джонатан Фънби

Седемдесетте чудеса на Китай...

80.00 лв.

Без данък: 80.00 лв.

Под редакцията на Джонатан Фънби, Китай постепенно издига ръст като водеща световна икономическа сила, но какво все пак се крие зад устремното му развитие в началото на ХХІ век? Какви са корените, какво е същинското естество на тази велика цивилизация? настоящата, авторитетно написана и грабваща без..

Показани 1 от 12 | 32 (3 Страници)