Тагове: Вик Джеймс

Тъмните дарби I: Златната клетка

16.90 лв.
  • Автор: Вик Джеймс
  • Превод: Александър Маринов – Санчо
  • ISBN: 978-954-320-722-0
  • Корици: меки
  • Страници: 322
  • Формат: 140/210
  • Дата на Издаване: 10-05-2021

Част I от поредицата „Тъмните дарби“

В съвременна Англия прослойка от аристократи, притежаващи вълшебно умение, контролира всичко – политиката, управлението, разпределението на богатството и отделния човек. Ако не си член на всемогъщия елит, трябва да дадеш десет години от живота си за робска служба. В този мрачен свят господарските владения на така наречените Равни са символ на разкоша, докато простолюдието е затворено в индустриални робски градове. Семейство Хадли има късмета да отбие службата си в имението на Жардин, една от най-могъщите фамилии в страната. Но сблъсъкът с богоизбраните крие повече опасности, отколкото са предполагали. И се стига до най-важния въпрос – дали магията е по-силна от човешкия дух и каква цена плащаш, за да оцелееш.


„Впечатляващ дебютен роман с ярки образи и увлекателен сюжет.“

„Гардиън“


Отзиви

Вал 18/02/2024

Изключително увлекателна и различна.
Планирате ли издаването на следващите 2части?

Гинка 26/07/2021

Страхотна книга!

Елица 30/06/2021

Книгата е доста различна и това я прави добра. В историята се преплитат съдбите на много персонажи и миналото за кралското семейство Жардин излиза наяве. Тайни, които не са описани в учебниците по история могат да бъдат повод за разрушаването на династията. Ето,защо най- могъщите наследници на Умението, а именно на магията, Гавар и Силиън се опитват да опазят честта и величието на фамилията. Но някои от владетелите на другите кралства им пречи, като предоставя благоприятна среда за размирици и бунтове. Законът за Рободните, или иначе казано дълга на обществото да отдаде 10 години от живота си в служба на семейството, да отпадне.
Магията е леко загатната като се надявам в следващата книга тя да бъде по- могъща и изчерпателна. Да бъде по- осезаема и всеки детайл да се доразвие. В тази книга се обръща внимание на изграждането на характерите на героите. Началото на една освободителна борба за гражданите на Англия.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha