В автобиографична книга Росен Желязков разказва за живота, в който смисълът и амбициите изискват отдаденост и доза фанатизъм

Дебютният роман на Росен Желязков, озаглавен „Отказах да умра“, е автобиографична книга, която се издава и разпространява от издателство РИВА. В нея авторът разказва историята на живота на човек, който често се спъва по трънливите пътеки на живота. Въпреки това той не се оплаква, а признава, че сам е отговорен за многото неуспехи в живота си.

„Първият роман на Росен Желязков ни превежда през живот, обречен на недостатъци, несгоди, неми викове и смърт, като с искреността си ни държи не за ръката, а за гушата. Болезнено откровен относно собствените си пороци, той сякаш дълбае в отворените рани на читателя, готов да го оскърби и отврати в името на истината – истината за похотта, низостта и безчестието, но също и за любовта, героизма и достойнството“, коментира редакторът на книгата Або.

Книгата разказва разтърсващата история и за тежкия ефект от самоубийството на брат му и как това е повлияло върху неговото семейство. Това е една от главните теми, развити в книгата, която кара автора да си задава много въпроси относно смисъла на живота и смъртта.

„Тази книга поставя егото на изпитание. Езикът и съдържанието ѝ са съвършено непосредствени, а единственото, което не може да предизвика, е безразличие“, споделя още Або.

„Отказах да умра“ е история за един живот, изпълнен с препятствия и разочарования. Неговата автентичност и болезнена откровеност ще провокират читателите да погледнат навътре в себе си и ще породят дърбок размисъл за смисъла на живота на човека.

Дебютният роман на Росен Желязков, озаглавен „Отказах да умра“ ще има официална премиера в бар „Сингълс“ в София на 15 юни от 18:00 часа.