Тагове: Свобода Бенева

Забавни химически загадки

5.00 лв.
  • Автор: Свобода Бенева
  • ISBN: 978-619-225-118-5
  • Корици: меки
  • Страници: 54
  • Формат: 22/30
  • Дата на Издаване: 30-11-2020

Отстъпки при поръчка на количества

ЗАБАВНИ ХИМИЧЕСКИ ЗАГАДКИ


Книгата предлага разнообразни енигматични материали – картинни ребуси (14), кръстословици (17), кръгословици (14) и криптограми (11), в които се търсят и откриват важни химични понятия; любопитни факти за историята на химията и за творческия път на бележити учени химици; наименованията на химични елементи, химични съединения, технологични процеси и др.


Кръстословиците и кръгословиците са направени отделно за седмокласници, за осмокласници, за деветокласници и за десетокласници, което се обяснява с различния понятиен апарат по химия в отделните класове на средното училище.
Всяка „загадка”, включена в оригиналните химични форми – колби, фунийки, реторти, обратни хладници, Кипови апарати, ректификационни колони, тръбни пещи, доменни пещи и пр. – може да бъде средство за развитие на логическите операции анализ и синтез; за диагностика на усвоените химични знания; за повишаване на познавателния интерес на учениците т.е. за съчетаване на полезна дейност с приятни и незабравими преживявания.


В края на книгата са дадени верните отговори, така че възникналите затруднения при „играта” с думите лесно могат да се преодолеят.

Отзиви

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha