Тагове: Мартин Коан

Зад кадър

13.00 лв.
  • Автор: Мартин Коан
  • Превод: Маряна Китипова
  • ISBN: 978-954-320-638-4
  • Корици: меки
  • Страници: 186
  • Формат: 12x20
  • Дата на Издаване: 20-11-2018

Мартин Коан: Интересува ме нормалният характер, който може да има перверзността

Романът разглежда темата за детската порнография въз основа на задълбочено изследване на нормалността на отвратителното и разсъждава върху фотографията – магнетизма на застиналото изображение, а оттам и върху скока от аналоговите до дигиталните технологии с напрегнатия ритъм на черен полицейски роман, който спира дъха, но не дава изход. Един напрегнат полицейски разказ, който навлиза дълбоко в мрака, битуващ в „нормалните“ хора.

С темата за детската порнография Коан изследва вариантите на „нормалността“ на перверзията и престъплението, като навлиза дълбоко в мрака, битуващ в „порядъчните“ хора. Романът не противопоставя нормалното на чудовищното, а изследва границите им, мястото, където нормата е отклонение и нормалността е перверзия, опитвайки се да открие неуловимото и смущаващото.

„Зад кадър“ е публикуван през март 2016 г. от испанското издателство АНАГРАМА, Барселона, със субсидия за издаване от Испансккото министерство на образованието, културата и спорта.

Отзиви за книгата:

Талант за „навързване“ на много естествени диалози. Коан пише с елегантна лекота, с прецизност и ритъм. Речта му е премерена и уверена. Безупречно писане – Ернесто Калабуиг, вестник Ел Мундо

Хипнотизираща проза. Писател – властелин на литературна вселена и собствен стил, безспорно утвърден писател – Рикардо Баайксерас, вестник Ел Периодико.

Писател, достигнал върха на таланта си – Рикардо Менендес Салмон

В краката ви съм – Карлос Санон, вестник Авуи, Барселона

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
Captcha